Lenovo’s nieuwe budget Phablets; Lenovo Phab 2 lijn

Lenovo Phab 2

Tijdens de Lenovo Tech World San Fransisco werd niet alleen geschiedenis geschreven, maar ook twee nieuwe budget telefoons gelanceerd, de Lenovo Phab 2 en de Phab 2 Plus.
De beide telefoons vielen bijna niet op tussen de twee andere geweldenaren, de Phab 2 Pro en de Moto Z broers. Maar wat gebeurt er nu met Motorola?

Verdwijnt Motorola nu wel of niet?

Sinds de Chinese fabrikant Motorola heeft gekocht is het niet helemaal duidelijk wat er gaat gebeuren met de naam Motorola. Wel is het duidelijk dat Lenovo de naam Moto voortzet. Gisteren kondigde de smartphone en computer fabrikant in ieder geval twee fonkel nieuwe smartphone line-ups aan voor zowel Moto als Lenovo. We hebben de naam Motorola niet gezien tijdens het Tech World evenement.
Lenovo liet wel iets meer zien van zijn toekomstplannen. De fabrikant richt zich in de toekomst op apparaten die verbonden zijn met netwerken en de Cloud. Als vanouds is Lenovo een Computer en Smartphone fabrikant maar in de nieuwe strategie let het bedrijf de nadruk op connectiviteit. Niet alleen Mensen verbinden met elkaar, de Cloud en het netwerk, maar juist ook apparaten verbinden met de Cloud en elkaar.

Lenovo Phab 2 lijn

De meest spraakmakende Lenovo Phab is de 2 Pro. Dit toestel is de eerste telefoon dat beschikt over Tango. Tango is Google’s camera systeem waarmee je in staat bent om fysieke objecten in 3D op te nemen in een beeld. Je kunt met de 2 Pro een foto maken van jouw keuken. Met de drie camera’s achterop kan de Phab 2 Pro diepte zien en dankzij Tango kun je jouw hele huis volledig anders indelen zonder maar een meubel te verplaatsen. Het geeft ook ongekende gaming mogelijkheden.

Lenovo Phab 2 lijn

De andere twee Lenovo telefoons zijn vooral bedoelt voor de Amerikaanse markt. Ze hebben geen Tango ondersteuning. Het zijn budget vriendelijke telefoons met uitstekende hardware specificaties en met de toestellen wenst Lenovo een betere aanwezigheid te verkrijgen op de Amerikaanse markt.

Specificaties Phab 2 en Phab 2 Plus

De gehele Phab 2 lijn heeft een 6,4 inch beeldscherm. De Phab 2 heeft een 720p IPS scherm met een quad-core MediaTek 8735 processor. De processor wordt bijgestaan door 3 GB werkgeheugen en 32 GB intern geheugen. Je kunt het geheugen met een microSD-kaart uitbreiden. Het toestel beschikt over een 13-megapixel hoofdcamera.
Het middelste toestel in deze lijn is de Phab 2 Plus. Dit toestel heeft een 6,4-inch 1080p IPS scherm en een iets snellere processor dan de Phab 2, een MediaTek 8783. De Plus heeft 3 GB werkgeheugen en ook 32 GB aan opslag die je kunt uitbreiden met een microSD-kaart. Een belangrijke upgrade is de dubbele camera setup. Je kunt daarmee achtergronden veranderen en heroriëntatie nadat je de foto genomen hebt. Verder beschikt het toestel over laser autofocus sensor en achterop een vingerafdrukscanner.

Lenovo Phab 2

De Lenovo Phab 2 en Phab 2 Plus vind je deze zomer in de winkel en de toestellen zijn zeer concurrerend geprijsd. De toestellen zullen respectievelijk 199 dollar (ongeveer 175 euro) en 299 dollar (ongeveer 265 euro) worden verkocht. Vanaf september zijn ze wereldwijd te koop en in de VS waarschijnlijk al eerder.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones