Lenovo K320t: Lenovo’s eerste 18:9 toestel

Lenovo K320t: Lenovo’s eerste 18:9 toestel

De Lenovo K320t is officieel gepresenteerd. Het is de eerste telefoon van het merk welke met een edge-to-edge display is uitgerust, en derhalve een 18:9 beeldverhouding heeft. Verder is er een dubbele camera aan de achterkant geplaatst. De adviesprijs bedraagt 125 euro en in eerste instantie komt hij enkel in China uit.

Het nieuwe jaar is nog geen twee dagen aan de gang en nu al heeft Lenovo een nieuw toestel voor ons in petto. Alhoewel hij nog niet officieel is gepresenteerd, duikt hij al wel op bij een Chinese retailer. De Lenovo K320t is een bijzonder toestel vanwege zijn 18:9 beeldverhouding. Afgelopen jaar zagen we deze telefoons steeds vaker en zodoende lijk 16:9 niet langer de norm te zijn. Het grote voordeel van een dergelijk beeldscherm is dat je simpelweg meer ruimte hebt voor de weergave van apps, films en games. Dit komt doordat de schermranden namelijk grotendeels weggewerkt zijn, waarbij enkel aan de boven- en onderzijde bezels zitten. Zodoende is de vingerafdrukscanner naar de achterkant verplaatst: aan de voorkant is immers geen ruimte meer.

Fors formaat

Het beeldscherm meet 5.7″ en heeft een resolutie van 720 bij 1440 pixels. Op het eerste gezicht lijkt het scherm dus niet heel scherp te zijn. De Lenovo K320t heeft afmetingen van 155 mm hoogte bij 73 mm breedte bij een dikte van 8.5 mm. Zodoende past het hij niet in je broekzak. Ook bedienen met één hand gaat lastig worden. Verder lijkt de behuizing van de Lenovo K320t van plastic te zijn, alhoewel we dit niet zeker weten. De specificatielijst is immers niet compleet toereikend. Wel weten we dat hij aangdreven wordt door een Spreadtrum chipset. Spreadtrum is een behoorlijk onbekend merk. Doorgaans treffen we immers chipsets van MediaTek of Qualcomm aan. Hoe dan ook, de chip heeft vier kernen die maximaal snelheden van 1.3 GHz behalen.

Lenovo K320t specificaties

Deze chipset wordt gecomplementeerd door 2 of 3 GB aan werkgeheugen en respectievelijk 16 of 32 GB aan interne opslag. Er zijn dus twee varianten beschikbaar. Een ander opvallend toestel verder is de dubbele camera opstelling aan de achterzijde. Deze hebben resoluties van 8 en 2 megapixels. Onbekend is of het hier om monochroom sensoren gaat. Aan de voorzijde is een 8 megapixel selfie-camera geplaatst. Qua software draait de Lenovo K320t op Android 7 Nougat en de accucapaciteit bedraagt 3000 mAh. Dit is doorgaans genoeg om het een dag uit te houden. In eerste instantie komt het toestel in China op de markt. Of andere markten spoedig volgen, is nog maar de vraag. De vraagprijs voor het instapmodel bedraagt 125 euro: een net bedrag gelet op wat je krijgt.

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding