Lenovo K7 Note in aantocht

Lenovo K7 Note in aantocht

Lenovo is druk doende om een opvolger van de Lenovo K6 Note te introduceren. Deze gaat vermoedelijk door het leven als de Lenovo K7 Note. Specificaties van het toestel zijn weliswaar niet bekend, maar we hebben hem wel voorbij zien komen in een video die afkomstig is van Lenovo India.

Vorig jaar september gebruikte de Chinese smartphonefabrikant Lenovo het podium van de IFA-beurs om een drietal nieuwe mid-range smartphones uit de doeken te doen: de Lenvo K6, Lenovo K6 Power en Lenovo K6 Note. Het laatstgenoemde toestel heeft een 5,5 inch IPS LCD-display met Full HD-resolutie en wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 430. De chipset wordt aangevuld met Adreno 505 GPU, 3 GB RAM en 32 GB intern geheugen. Achterop heeft hij een 16 megapixelcamera, voorop een 8 megapixel shooter. Verder wordt het toestel geleverd met vingerafdrukscanner, microUSB 2.0 poort, 4G-chip Dolby Atmos en 4000 mAh batterij. Aanvankelijk draaide hij op Android 6.0 Marshmallow, maar eind vorige maand rolde Lenovo Android 7.0 Nougat uit voor deze middenklasser. Inmiddels haal je hem in huis voor een zo’n 200 euro. Al met al dus een vrij complete smartphone voor een scherpe prijs.

Over de Lenovo K7 Note

Over de Lenovo K7 Note is eigenlijk nog maar weinig bekend. Als we het internet afstruinen naar de specificaties, stuiten we enkel op berichten over de processor. Volgens de laatste geruchten krijgt deze middenklasser een Snapdragon 625 of Snapdragon 652 processor. Een andere kandidaat die veel genoemd wordt is de Helio X20 van MediaTek. Wat betreft de overige specificaties verwachten we dat hij veel weg heeft van zijn voorganger .

Wat in ieder geval voorop staat is dat hij krachtig genoeg is om zware mobiele games op te spelen. Dat is in ieder geval wat Lenovo ons wil doen geloven. Op de Facebookpagina van Lenovo Mobile India zagen we de onderstaande video voorbijkomen. Hij laat weinig aan onze verbeelding over. We zien drie smartphones in beeld waarmee de kracht van de (grafische) processor in kaart wordt gebracht. De eerste -van merk A- is vrij langzaam. De tweede -merk B- is al een stuk sneller, maar presteert nog altijd niet geweldig. De derde daarentegen doet de concurrentie verbleken en krijgt als eindoordeel ‘killer’. Dit toestel wordt gepromoot met de hashtag #KillerNote. De korte commercial eindigt met de mededeling ‘Uncaged soon’ (binnenkort losgelaten).

Wanneer we de Lenovo K7 Note te zien krijgen is onbekend. Wellicht dat de Chinese smartphonemaker wederom het podium van de IFA-beurs gebruikt. Van 1 tot en met 6 september vindt in Berlijn de grootste technologiebeurs van Europa plaats. Fabrikanten van groot tot klein grijpen deze gelegenheid aan om hun nieuwste producten met ons te delen, ook smartphoneproducenten. Zo onthulde Sony afgelopen jaar vanaf dit podium de Sony Xperia XZ en Sony Xperia X Compact.

Over de adviesprijs kunnen we evenmin iets met zekerheid zeggen. Als we naar het verleden kijken vermoeden we dat de Lenovo K7 Note tussen de 200 en 250 euro gaat kosten. Of en wanneer hij naar Nederland komt hopen we in de eerste week van september te horen.

Lenovo K6 Note

Lenovo K6 Note

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones