Lenovo nu eigenaar van Motorola

Motorola/LenovoHet nieuws van de verkoop is alweer een tijdje terug, maar Motorola is nu in volledige handen van Lenovo. Lenovo heeft het Motorola-merk overgekocht van Google. Er is een verkoopprijs aan voorafgegaan van 2,91 miljard dollar. Het nieuws werd 30 oktober bekendgemaakt. “Een perfecte match”, aldus Yang Yuanqing, voorzitter bij Lenovo.

En nu?

Het lijkt erop dat Lenovo het merk gaat gebruiken voor Amerika en Europa en met het Lenovo-merk meer voeten aan de grond wil krijgen in Azië op het gebied van smartphones en tablets. Grote veranderingen zal Lenovo voorlopig niet doorvoeren en er blijven telefoons gemaakt worden. Het merk Motorola zal in ieder geval blijven bestaan.

Een groot deel van de patenten bij Motorola blijven echter bij Google. Zo’n 3500 Motorola-medewerkers volgen in de overstap naar Lenovo, waarvan 2800 in de Verenigde Staten.

Stock Android

Motorola blijft zich naar eigen zeggen focussen op zogenoemde stock Android-telefoons. Stock Android is de pure versie van Android, zonder aanpassingen van fabrikanten. Dat komt toekomstige updates ten goede.

Ook zal er bij Motorola meer gericht worden op smartwatches en tablets.

Winst

Met de aankoop verbetert Lenovo haar positie in ieder geval flink. Onderzoeksbureau IDC zegt dat Lenovo nu de op twee na grootste smartphonefabrikant ter wereld is. Volgens onderzoekers van Counterpoint zijn Huawei en LG net wat groter dan Lenovo en ligt haar plek op de smartphonemarkt wat lager, namelijk op nummer zes.

In 2011 kocht Google een gedeelte van Motorola, Motorola Mobility over om het portfolio aan patenten veilig te stellen. Het ging toen al jaren niet zo goed met Motorola. Met de aankoop hoopte Google het aantal patentaanvallen van concurrenten te verminderen.

Begin dit jaar schreven we dat Google het Motorola-merk aan Lenovo zou verkopen. Dat Lenovo groot denkt is duidelijk, zo schreven we afgelopen week dat Lenovo aan het bieden is op BlackBerry.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones