Lenovo lanceert Lenovo P2 en Motorola Moto M in 2016

Lenovo lanceert Lenovo P2 en Motorola Moto M in 2016

We wisten van het bestaan van de Motorola Moto M. Uit een nieuwe lek van promotiemateriaal kunnen we opmaken dat het toestel 8 november gelanceerd wordt. Het verschijnt waarschijnlijk niet alleen. Lenovo lanceert volgens de laatste verwachtingen ook de Lenovo P2.

Het budget vriendelijke toestel met werknaam ‘Kung Fu’ lekte al verschillende keren. Dankzij die lekken weten we ook al wat de belangrijkste specs zijn van de nieuwe Moto M. Het volledige metalen toestel zou ergens in dit kwartaal verschijnen. Lenovo heeft besloten het toestel aan het begin van november te lanceren en misschien zelfs samen met de Lenovo P2. De Lenovo P2 werd tijdens IFA 2016 te Berlijn al tentoongesteld. Toch lijkt er wat onenigheid over de exacte lancering van de P2, december wordt namelijk ook genoemd.

Lenovo Motorola Moto M

Motorola Moto M

GSMArena heeft de lek opgepakt maar de site kon de authenticiteit van het lek niet goed beoordelen. Uiteindelijk ontstond er zelfs een misverstand over de specificaties. Aangezien twitteraar @krispitech specificaties lekte na een foto van de Moto M. De specificaties waren echter voor de Lenovo P2. Het lek van de lancering van de Moto M lijkt in ieder geval authentiek en uit eerdere lekken kwam naar voren dat Lenovo de Moto M dit jaar nog wilde lanceren.

Moto M

De Moto M heeft een 5,5-inch Full-HD beeldscherm. Het apparaat wordt aangedreven door een 2,1 GHz MediaTek MT6755 processor. De MediaTek P10 processor wordt bijgestaan door 3 GB of 4 GB werkgeheugen. Een Chinese provider meldt zelfs dat een van de toestellen wel eens over een MediaTek P15 kan beschikken. Dat is echter nergens bevestigd. Het is wel duidelijk dat er een basis verzie met 3 GB en 32 GB opslag is en een 4 GB versie die beschikt over 64 GB opslag.

De Moto M beschikt over een 3.000 mAh batterij en ondersteunt snel laden. Het toestel draait op Android Marshmallow. Achterop heeft het toestel een 16-megapixel camera met LED flitser en een vingerafdrukscanner. Onderop tref je het bekende Motorola logo en voorop zit een 8-megapixel camera voor je selfies.

Lenovo P2

De Lenovo P2 heeft een 5,5-inch Full-HD AMOLED beeldscherm. De smartphone wordt aangedreven door een 2 GHz Snapdragon 625 van Qualcomm. Deze zeer energie efficiënte octa-core processor maakt optimaal gebruik van de Cortex-A53 kernen. Het toestel heeft een Adreno 506 grafische processor en 3 GB tot 4 GB werkgeheugen. De P2 heeft een 13-megapixel camera van Sony met autofocus en een dubbele LED-flitser. Voorop is ruimte voor een 5-megapixel camera voor selfies. Beide telefoons zijn voor zien van een microSD-slot. In tegenstelling tot de Moto M, zit de vingerafdrukscanner bij de De Lenovo P2 verwerkt in de home knop. Naast de super zuinige processor beschikt deze Lenovo ook nog eens over een indrukwekkende accu, 5.100 mAh. De levensduur van het toestel moet ook indrukwekkend zijn en daarnaast wordt snel laden ook nog eens ondersteund. Een ideaal toestel voor de frequente reizigers.

Lenovo Vibe P2

Lenovo zal beide telefoons dit jaar introduceren. De Moto M op 8 november en de Lenovo P2 in november of december.

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones