Lenovo Phab2 Pro een must voor de binnenhuisarchitect

Lenovo Phab2 Pro een must voor de binnenhuisarchitect

We hebben van het toestel gehoord, maar tijdens IFA 2016 zagen we het apparaat ook live in actie. De Lenovo Phab2 Pro is een indrukwekkend toestel. Het ziet er uit als een premium smartphone en voelt als een premium smartphone. De metalen behuizing ligt prettig in de hand, al moet je voor de 6,4-inch smartphone wel grote handen hebben.

Terwijl Lenovo weer drie nieuwe toestellen naar IFA 2016 bracht, de K6 serie, keken wij ook even naar een bekend model, de Lenovo Phab 2 Pro. De samenwerking met Google heeft een revolutionair apparaat opgeleverd. Wanneer het toestel, dat aan het eind van deze zomer in de winkels ligt, zal een must zijn voor de binnenhuisarchitect.

Phab 2 Pro

Geen dans, maar wel een Tango

De Lenovo Phab 2 Pro is de eerste officiële Project Tango smartphone. Het toestel werd in San Francisco tijdens een Lenovo congres gepresenteerd. We mochten hier op de IFA 2016 in Berlijn even met het apparaat spelen. Iedereen kent de AR mogelijkheden nu dankzij Pokémon Go, de Phab 2 Pro neemt AR mee naar je dagelijks leven.

De AR-modus is wel zwaar en het duurt even voordat het oplaad. Wanneer het eenmaal is opgestart dan werkt het zeer prettig. Je hebt een aantal verschillende apps tot je beschikking. Een van de apps laat een dinosauriër in de ruimte verschijnen. De wezentjes kun je vergroten of verkleinen. Met de Phab 2 Pro in je hand loop je om het dier heen zie je alle kanten.

Lenovo Phab2 Pro

De Pro heeft ook enkele spellen. Je kunt bijvoorbeeld je hele kamer vol zetten met domino steentjes zonder zelf uren met de steentjes in de weer te zetten. Het toestel heeft ook de mogelijkheid om meubels in je kamer te zetten. Dat klinkt super saai, maar het kan nog wel eens van onschatbare waarde voor meubelboulevards worden. Want op die manier zie je precies hoe de nieuwe bank in jouw kamer staat. Je kunt het zelfs verschuiven zodat je de perfecte plek kan vinden.

Opvallend goed was de manier waarop het krukje dat wij zagen opging in de omgeving. We zien het toestel daarom ook echt gebruikt worden in verschillende winkels in de toekomst.

Specificaties Lenovo Phab 2 Pro

De specificaties van het toestel liegen er niet om. De Lenovo Phab 2 Pro heeft een 6,4-inch Quad-HD beeldscherm. Het scherm is assertief, dat wil niet zeggen dat het je woorden continu verbeterd, maar dat het zichzelf aanpast aan de lichtomstandigheden. Het toestel wordt aangedreven door een Snapdragon 652 processor. De processor is geoptimaliseerd voor Tango en heeft 4 GB aan werkgeheugen. Samen met 64 GB aan opslag kun je verzekerd zijn van snelle verwerking en opstarten van applicaties. Er is een 4.050 mAh batterij die je super snel kunt opladen.

Lenovo zet met de Phab 2 Pro niet alleen een revolutionair toestel in de mark, het toestel heeft ook nog eens een sterk design. De full aluminium behuizing loopt aan de achterkant gerond en samen met de 2.5D gebogen glas aan de voorkant ligt het toestel prettig in de hand. Dan komen we bij de camera’s. De reguliere camera’s van de Phab 2 Pro zijn een 16-megapixel camera achterop en een 8-megapixel camera voorop. Achterop vind je een arsenaal aan sensoren. Naast een diepte sensor tref je er een ‘motion tracker’ (beweging) camera en een infra rood camera. Samen maken ze de Augmented reality (AR).

Phab 2 Pro

Prijs en beschikbaarheid

We hebben de mensen van Lenovo gevraagd wanneer we het toestel in Nederland mogen verwachten. Helaas durfden ze daar geen antwoord op te geven. Het toestel wordt aan het eind van deze zomer in de winkels verwacht. Er is een prijs van 499 dollar genoemd voor Amerika. Waarschijnlijk zal die prijs 1 op 1 over genomen worden in euro’s. Voor die prijs kun je ook een Honor 8 kopen of zelfs het vlaggenschip de OnePlus 3. Beide hebben misschien wel iets meer power, maar zeker geen dans in zich.

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones