Lenovo Phab 2 Pro in drie video’s

Lenovo Phab 2 Pro in drie video’s

Afgelopen week onthulde Lenovo op het Tech World 2016 event zijn nieuwste smartphonefamilie, met als hoogtepunt de Lenovo Phab 2 Pro, de allereerste Tango-smartphone (voorheen beter bekend als Porject Tango) die is uitgebracht . Deze mobiele telefoon –of beter gezegd: reusachtige phablet– is uitgerust met een klein leger aan sensoren voor 3D-toepassingen en augmented reality. Op papier klinkt het leuk en aardig, maar wat heb je er nou precies aan? Om voor eens en altijd eenduidig het antwoord op deze vraag te geven heeft Lenovo een drietal video’s online gezet waarin het de mogelijkheden van deze phablet demonstreert.

Over Tango

Tango is een samenwerkingsproject van Google en andere fabrikanten om allerlei nieuwe technische hoogstandjes naar smartphones en phablets te brengen. Naast de standaardsensoren zoals GPS, barometer en kompas zijn deze producten uitgerust met allerhande extra sensoren om diepte en beweging vast te leggen. Denk bijvoorbeeld aan een dieptecamera, motion tracking camera, infrarood-LED. Hiermee kun je bijvoorbeeld 3D-plattegronden tekenen of inhoud en oppervlaktes berekenen. Tevens is het mogelijk om toepassingen met virtual reality en augmented reality te bedenken en implementeren.

Dit kun je zoal met de Lenovo Phab 2 Pro

Dieptemeting, motion tracking: klinkt allemaal leuk en aardig, maar wat heb je er aan in het dagelijks leven? Om dit demonstreren heeft Lenovo drie video’s op YouTube geplaatst. In de eerste video zie je twee kinderen die ’s avonds laat met dominosteentjes en speelgoedautootjes spelen en vervolgens in een museum belanden. Daar zien ze een levensechte T-Rex staan. In de volgende shot zijn ze op school waar ze een soort van wetenschapsbeurs bezoeken met modellen van ons zonnestelsel. In de laatste shot van de commercial zie je zowel de planeten als de T-Rex tot leven komen. De reclame eindigt met de slogan “Explore your world like never before”.

In het tweede filmpje zie je een moeder samen met haar dochter haar slaapkamer opnieuw inrichten. Ze maken een foto van de plek waar voorheen het bed stond en selecteren via de Lenovo Phab 2 Pro een bed uit de catalogus van een online winkel die als 3D-model in de foto wordt geplaatst. Zo heeft het meisje een idee hoe haar kamers er straks uit komt te zien als ze dat bed zou nemen. Ditmaal eindigt de commercial met de slagzin “Reimagine the space around you”.

In de derde en laatste commercial demonstreert Lenovo de gaming mogelijkheden van de Lenovo Phab 2 Pro. Je ziet dat de vader zijn eigen huis als decor gebruikt om dominosteentjes en enkele driedimensionale virtuele voorwerpen te plaatsen. Hij laat het resultaat aan zijn dochter zien, die vervolgens op de knop ‘Start’ drukt. Vervolgens vallen alle steentjes om met behulp van de interactieve objecten die vader heeft toegevoegd. “Turn your world into a playground”, zo eindigt de reclamevideo.

Wat vinden jullie van deze toepassingen? Zie je jezelf deze al gebruiken, of zijn het leuke gimmicks die geen toegevoegde waarde hebben voor jou?

Specificaties Lenovo Phab 2 Pro

De Lenovo Phab 2 Pro heeft een 6.4 inch IPS LCD-scherm met QHD-resolutie (1440 bij 2560 pixels) en een pixeldichtheid van 459 ppi. Hierdoor is de phablet uitermate geschikt voor zaken als virtual reality. Onder de kap heeft de Chinese smartphoneproducent een 1.8GHz Qualcomm Snapdragon 652 octacore-processor geplaatst, alsmede een Adreno 510 GPU, 4GB RAM en 64GB (uitbreidbaar) intern geheugen.

Aan de voorzijde vinden we een 8 megapixelcamera om selfies te maken. Aan de achterzijde daarentegen zijn maar liefst drie camera’s geplaatst: een 16 megapixelcamera om plaatjes te schieten, een dieptecamera om diepte en afstanden vast te leggen en een motion-tracking camera om beweging te detecteren. Daarnaast vinden we een fisheye-lens en Phase Detection Autofocus (PDAF) terug in de primaire camera.

Met een 4.050 mAh accu heeft de Lenovo Phab 2 Pro meer dan genoeg vermogen om de hierboven genoemde toepassingen uit te voeren. Om te kunnen genieten van je favoriete muziek is de phablet uitgerust met Dolby Atmos Sound en de optie om audio in Dolby 5.1-kwaliteit op te nemen. Ook dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac), Bluetooth 4.0 (LE), GPS, FM radio, microUSB 2.0 en vingerafdrukscanner zijn van de partij. Zoals je mag verwachten van een dergelijk high-end toestel draait hij out-of-the-box op Android 6.0 (Marshmallow).

Prijs en beschikbaarheid

De Lenovo Phab 2 Pro ligt vanaf september wereldwijd in de winkels. Ondanks de toevoeging van vele sensoren en toepassingsmogelijkheden heeft de phablet een adviesprijs van slechts 499 dollar meegekregen. De Europese prijs is weliswaar niet bekend gemaakt, maar vermoedelijk mag je het dollarteken vervangen door een eurosymbool.

Hetzelfde geldt voor de Lenovo Phab 2 en Lenovo Phab 2 Plus: deze toestellen zijn vanaf september wereldwijd beschikbaar voor respectievelijk 199 dollar en 299 dollar.

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones