Lenovo presenteert Lenovo K80 met 4 GB werkgeheugen

Lenovo presenteert Lenovo K80 met 4 GB werkgeheugen

Kort nadat Lenovo de Lenovo A5000 lanceerde in Rusland, heeft de fabrikant in China de Lenovo K80 gepresenteerd. Deze heeft 4 gigabyte werkgeheugen en een accu van 4000 mAh. Daarmee is de fabrikant in navolging van Asus en Xiaomi, die onlangs de 4G Asus Zenfone 2 en Xiaomi Note Pro presenteerde. Van beide telefoons is een variant met 4 gigabyte werkgeheugen. Het is niet bekend of de Lenovo K80 ook buiten het thuisland China wordt uitgebracht.

Specificaties

De Lenovo K80 krijgt een 5,5 inch scherm met een Full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap draait de 64-bits Atom-processor van Intel met een maximale kloksnelheid van 1,8 GHz. Deze heeft de veelbesproken 4 gigabyte werkgeheugen tot zijn beschikking. Het interne geheugen telt 64 gigabyte.

De camera op de achterkant telt 13 megapixels en beschikt over optische beeldstabilisatie. Over de frontcamera is nog niets bekend. Behalve het werkgeheugen is ook de accu groot: deze heeft een capaciteit van maar liefst 4000 mAh. De telefoon draait op het nieuwe Android 5.0 Lollipop en is zo’n 8,5 millimeter dik.

lenovo k80

Verder

De telefoon is vanaf 30 april verkrijgbaar in China voor een adviesprijs van 270 euro. Of de telefoon ook buiten de Chinese markt wordt uitgebracht, is nog maar de vraag. De telefoon verschijnt in het zwart, wit en rood.

Er verschijnt ook een lichtere variant van de Lenovo K80. Deze heeft 2 gigabyte werkgeheugen en 32 gigabyte interne opslag beschikbaar. Deze kost 225 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones