Lenovo pronkt met nieuw concept: buigbare smartphone

Lenovo pronkt met nieuw concept: buigbare smartphone

Lenovo pronkt met buigbare Smartphone. Tijdens de Lenovo Tech World afgelopen week heeft het Chinese bedrijf zijn aanwezigheid in de smartphone wereld meer dan bevestigd. De smartphone fabrikant toonde in San Francisco twee concepten van buigbare smartphones.
Op ludieke wijze verraste vlogger Meghan McCarthy de zaal, terwijl zij een normaal ogende smartphone om haar pols deed. De eerste generatie buigbare smartphones zullen we binnenkort zien dankzij de LG G FLex 3, maar Lenovo gaat nog een stapje verder.

Lenovo pronkt met buigbare smartphone

Voordat Lenovo geschiedenis schreef met zijn nieuwe Moto Z lijn en de Phab 2 Pro introduceerde CTO Peter Hortensius een nieuwe buigbare scherm. Het bedrijf werkt aan manieren om scharnierloze apparaten te fabriceren, een nieuw tijdperk. Vervolgens introduceert hij vlogger Meghan McCarthy, die je kunt herkennen van My Little Pony: Vriendschap is Magisch. Zij zit gezellig in het publiek en staat op om de nieuwe technologie van Lenovo te laten zien. McCarthy merkt op dat ze een leuke jurk heeft zonder zakken voor haar telefoon. Snel daarna laat ze de oplossing zien, ze slaat de schijnbaar werkende smartphone op haar pols waarna het om haar pols zit als een omvangrijke armband. Terwijl ze dat deed hoorde je een krakend geluid maar het toestel oogt nog werkend. Daarna haalt ze een tablet tevoorschijn. Ze vouwt het toestel op als een telefoon om een ‘serieus’ gesprek te houden. Je ziet haar de tablet buigen tot het formaat van een smartphone.

Lenovo Buigbare tablet

Buigbare Smartphone

Na de indrukwekkende showcase van McCarthy geeft zij het woord weer aan Hortensius. Hij neemt het publiek mee in een korte wandeling door buigbare scherm technologie. Want niet alleen de scharnieren moeten weggewerkt worden in een beeldscherm. Fabrikanten moeten ook bedenken wat er verder allemaal buigt wanneer een smartphone buigt. Het is namelijk een zeer interessante en belangrijke vraag welke onderdelen naast het scherm ook flexibel dienen te zijn. Waarschijnlijk niet de processor maar wel grote onderdelen als de batterij, de antennes en het moederbord zullen op een of andere manier ook moeten vouwen. Lenovo onderzoekt de mogelijkheden en heeft al enkele concepten te tonen. De flexibele telefoon is nog niet een volledig functioneel product en Lenovo geeft geen verwachtingen voor een toekomstige lancering.

Lenovo buigbare Smartphone

Net als Lenovo werkt ook Samsung aan buigbare schermen. Het Koreaanse bedrijf werkt al enige jaren aan een toestel met buigbaar scherm en vorig jaar gingen er zelfs geruchten rond dat er wel eens een buigbare Samsung in 2016 kan verschijnen.

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding