Lenovo lanceert nieuwe Tango AR smartphone in 2017

Lenovo lanceert nieuwe Tango AR smartphone in 2017

Lenovo is de eerste smartphone fabrikant die samen met Google een telefoon heeft gelanceerd dat Tango ondersteund, de Phab 2 Pro. In 2017 volgt de Chinese fabrikant zeer waarschijnlijk meer Tango apparaten.

Tango is het augmented reality (AR) platform van de software fabrikant Google. De Lenovo Phab 2 Pro is het eerste toestel dat deze technologie implementeert. Google gelooft in de technologie en we mogen verwachten dat er in 2017 meer fabrikanten volgen. Lenovo zal natuurlijk niet achter blijven volgens een General Managers bij het bedrijf.

Meer Lenovo Tango smartphones

Waarschijnlijk lanceert Lenovo volgend jaar zijn tweede smartphone met de Tango technologie. Ten minste, AndroidAuthority meldt dat Jeff Merideth, General Manager van Android en Chrome bij Lenovo, dit onlangs vertelde. Volgens de site heeft Merideth onlangs aangegeven dat andere bedrijven zullen werken aan nieuwe telefoons met de AR techniek van Google in 2017. Het is volgens hem zinvol voor zijn bedrijf om ook een nieuwe Tango smartphones te lanceren. Hij benoemt hierin natuurlijk het voordeel dat Lenovo heeft ten opzichte van hun concurrenten. Terwijl alle andere fabrikanten voor de eerste keer een smartphone met deze nieuwe techniek maken, ontwikkelt Lenovo zijn tweede smartphone met de nieuwe AR techniek. Dat geeft de Chinese onderneming een enorme voorsprong. Het bedrijf liet in 2016 zijn innovatieve kracht zien. Naast de Phab 2 Pro lanceerde de Chinese fabrikant ook de Motorola Moto Z. Een vlaggenschip smartphone met modulair design.

Lenovo Phab 2 Pro

Al jaren werkt Google aan een techniek die smartphones bewust moet maken van hun omgeving, Project Tango. De techniek werkt dankzij camera’s en sensoren waarmee de smartphone in staat is om afstanden te bepalen en bewegingen te volgen. Vervolgens kun je de omgeving en voorwerpen in kaart brengen. Een Tango toestel weet vervolgens precies waar objecten zich bevinden. De Lenovo Phab 2 Pro is de eerste smartphone in de wereld met deze techniek.

De smartphone heeft een 6,4-beeldscherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. De krachtbron van deze smartphone is een Snapdragon 652 processor van Qualcomm. Samen met 4 GB super snel LPDDR4 werkgeheugen en 64 GB aan opslag beschikt het toestel over ruimte en rekenkracht voor ingewikkelde taken. Het apparaat draait op Android 6 Marshmallow en de smartphone heeft vier camera’s. Een 16-megapixel hoofdcamera, een dieptecamera en een visoog camera. De visoog camera maakt ultra groothoek beelden. Voor tref je een 8-megapixel camera gemaakt voor selfies.

Toekomst Tango techniek

De nieuwe Tango techniek van Google is vooral te gebruiken bij augmented reality en virtual reality. Tango maakt het namelijk mogelijk om nauwkeurig te navigeren binnen gebouwen. Met de drie camera’s kan de Lenovo Phab 2 Pro bijvoorbeeld diepte zien. De smartphone kan 3D modellen maken van objecten of hele de omgevingen. Goolge ontwikkeld de Tango techniek al jaren en pas dit jaar wordt de techniek beschikbaar voor iedereen in de vorm van de Lenovo Phab 2 Pro. Het bedrijf zal in 2017 naar alle waarschijnlijkheid een nieuw toestel tonen.

Het enorme toestel is voor nog geen 500 euro beschikbaar. De Lenovo Phab 2 Pro is het eerste toestel dat Tango naar een brede publiek brengt. We verwachten dat 2017 een paar nieuwe toestellen in petto heeft en wij houden je op de hoogte.

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones