Lenovo Vibe P2 live beelden gelekt uit Guangzhou

Lenovo Vibe P2 live beelden gelekt uit Guangzhou

De populaire Lenovo Vibe P1 krijgt een opvolger. De eerste tekenen van de nieuwe Lenovo zagen we deze week al. Via Geekbench vonden we de score van een nieuwe toestel, de Lenovo P2c72. Nu zien we bij Nextpowerup.com nieuwe foto’s van het apparaat. De Lenovo Vibe P2 werd getoond op een beurs in Guangzhou en we zijn enkele specificaties bevestigd.

Lenovo Vibe P2

Lenovo P2c72

Zoals wij eerder al zagen is het toestel met codenaam Lenovo P2c72 een midrange smartphone. Volgens de benchmark beschikt het toestel over een krachtig octa-core processor geklokt op 2,02 GHz. De processor wordt geholpen door 4 GB aan werkgeheugen en dat kun je riant noemen voor een midrange model. Met de nieuwe gegevens van Nextpowerup kunnen we wel stellen dat de Lenovo P2c72 gelanceerd wordt onder de naam Lenovo Vibe P2.

Specificaties Lenovo Vibe P2

De opvolger van de Lenovo Vibe P1 zal net als zijn voorganger beschikken over een forse batterij, 5.000 mAh. Het toestel heeft een is een 5,5-inch Full-HD AMOLED beeldscherm. Het beeld is gemaakt van licht gebogen 2.5D glas. In de kern van het apparaat bevindt zich een Snapdragon 625 processor van Qualcomm. De is een octa-core processor met een 2,0 GHz Cortex-A53 kernen. Met ruim 4 GB aan werk geheugen kun je er vanuit gaan dat de Vibe P2 alle taken razendsnel verwerkt en multitasking geen enkel probleem is. De hoeveelheid opslag is nog niet bekend. Het zal 32 GB of 64 GB zijn aangezien voorganger Vibe 1 al 32 GB aan opslag heeft. Het toestel draait op Android 6.0.1 Marshmallow en de behuizing is gemaakt van metaal met een dikte van 8,5 mm.

Lenovo Vibe P2

Lenovo Vibe P2

Lenovo verkopen ingehaald door Chinese collega’s

In het jaar 2016 zien wij veel van Lenovo. Vooral de innovatieve kracht van het merk wordt duidelijk na de lancering van de Moto-Z lijn en ook de Tango smartphone de Lenovo Phab 2 Pro. Velen waren toch wel angstig na de aankoop van Motorola. Men was bang dat het merk voor goed zou verdwijnen. Met de lancering van de nieuwe Moto Z-lijn weten we dat de bekende midrange toestellen blijven.

Ondanks een indrukwekkende innovatieve lijst in afgelopen kwartalen is Lenovo uit de top 5 wereldwijde smartphone leveranciers gestoten. Zowel Oppo als Vivo lanceren zichzelf met het aantal verkopen langszij. Zelfs in China moet Lenovo de merken voor zich laten.

Gaan de Moto toestellen het merk helpen in Q3? De Lenovo Vibe P2 is in ieder geval een toestel dat bij veel mensen in de smaak zal vallen dankzij een enorme accu. Helaas weten we nog niets van de prijs en eventuele beschikbaarheid in Nederland.

 

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones