Lenovo wil ideeën voor Moto Mods

Lenovo wil ideeën voor Moto Mods

Sinds deze week heeft Lenovo een campagne opgestart om ideeen te vergaren voor een nieuwe Moto Mod. Met de zogenoemde Moto Mods kun jij de Motorola Moto Z omtoveren tot een echte gadget smartphone. Een soortgelijke constructie heeft LG met hun modulaire G5, echter heeft dit nieuwe concept tot op heden nog weinig succes gekend voor LG. Met de nieuwe campagne van Lenovo wil de fabrikant ook gebruikers betrekken bij de ontwikkeling van extra accessoires.

Investering

Speciaal voor deze actie heeft Lenovo ruim een miljoen dollar apart gezet. Iedereen over de gehele wereld kan zijn idee inbrengen en uiteindelijk zal Lenovo hier een selectie in gaan maken. Wie uiteindelijk ook over een werkend prototype beschikt kan zijn idee gaan crowdfunden via Indiegogo. Daarnaast maakt een ontwikkelaar ook nog een kans op een daadwerkelijke investering vanuit Lenovo als zijn idee wordt geselecteerd. Met deze actie wil de fabrikant vooral ontwikkelaars aansporen om accessoires voor de Moto Z te gaan ontwikkelen.

Modulair

De opkomst van modulaire smartphones lijkt in een opmars te zitten. Zoals eerder gezegd was LG hierin de voorloper met de G5. Deze heeft echter niet het succes gebracht waar iedereen op had gerekend. Met de Moto Z wil Lenovo dit voorkomen. Het principe blijft echter wel hetzelfde. Er zijn enkele accessoires leverbaar welke eenvoudig aan de achterzijde van de smartphone ingestoken kunnen worden doordat er zestien pinnen aan de achterzijde aanwezig zijn die connectie maken met de smartphone en diens hardware. Inmiddels zijn er al meerdere accessoires extra leverbaar, waaronder een JBL speaker, een camera met optische zoom van Hasselblad, een projector en uiteraard een extra grote accu. Deze accessoires zijn nog ontwikkeld door Lenovo zelf, maar het is dus nu aan de buitenwereld om met goede ideeën te komen.

Winnend idee

Degene met het beste idee kan ook het nodige verwachten vanuit Lenovo. Wanneer het idee is geselecteerd zal er sowieso een Moto Mods Development Kit worden opgestuurd waar ook de Moto Z bij hoort. Hiermee moet het mogelijk worden om het idee ook daadwerkelijk tot uitvoer te brengen. Wanneer je een werkend prototype hebt kun jij deze gaan promoten op Indiegogo. In dat laatste geval zal ook Lenovo zijn steentje bijdragen aan de promotie van deze campagne. De uiteindelijke finalisten kunnen dan ook op bezoek komen bij Motorola in Chicago en zullen ervaren dat hun idee uiteindelijk ook verkocht gaat worden. In eerste instantie zal dit enkel via de winkels van Verizon gaan, maar het is niet ondenkbaar dat de accessoire uiteindelijk ook wereldwijd beschikbaar zal komen. Ideeën kunnen tot 31 januari 2017 worden ingediend en iedereen mag hier aan mee doen.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones