LG bereikt een record marktaandeel in de VS

LG bereikt een record marktaandeel in de VS

Het Zuid-Koreaanse LG Electronics heeft een record marktaandeel bereikt in Amerika. De smartphone fabrikant heeft 20% procent van de Amerikaanse smartphone markt in handen. Het is daarmee de nummer drie smartphone fabrikant in de USA.

Voor de eerste keer heeft LG een vijfde van de Amerikaanse smartphone markt in handen. Het Zuid-Koreaanse smartphone merk is daarmee de derde fabrikant achter Apple en landgenoot Samsung. Apple vergrootte afgelopen kwartaal het marktaandeel terwijl Samsung moest inleveren.

LG de nummer drie in Amerika

The Korean Herald rapporteert vandaag de resultaten van Strategy Analytics. Het onderzoeksbureau meldt dat LG de nummer drie smartphone fabrikant in Amerika is. De fabrikant uit Zuid-Korea verkocht 7,3 miljoen smartphones in het eerste kwartaal van 2017. Daarmee heeft het 20% van de Amerikaanse markt in handen. Amerika is de van de grootste markt voor mobiele telefoons in de wereld. Het marktaandeel van de Koreaanse technologiereus steeg bijna 3 procent ten opzichte van 2016.

De geplaagde smartphone divisie van LG wist vooral met de lager geprijsde modellen te schoren. De bekende LG K-serie en de X-serie met onder andere de LG K10 en de X-serie verkochten goed. Het premium vlaggenschip de LG V20 heeft het ook goed gedaan melden de markt waarnemers. Het nieuwste LG G6 vlaggenschip is niet meegenomen in de cijfers. Het toestel is pas begin april gelanceerd op de Amerikaanse markt.

LG K10 (2017)

Amerikaanse top drie smartphone fabrikanten

Zoals je waarschijnlijk al verwacht, is Apple in Amerika de absolute nummer één. Het Amerikaanse bedrijf heeft meer dan een derde van de markt in handen. Apple verhoogde afgelopen kwartaal het marktaandeel 2,3% naar 34,5%. De fabrikant van premium iPhones verkocht 12,6 miljoen smartphones in het eerste kwartaal van 2017.

De nummer twee, Samsung Electronics, bleef tweede maar heeft een minder groot marktaandeel dan vorig jaar. Landgenoot Samsung verkocht 9 miljoen smartphones in Amerika. Het bedrijf staat met 24,6% op de tweede plaats in de gigantische smartphone markt. Daarmee daalde het marktaandeel van Samsung bijna 3% op jaarbasis. De daling is waarschijnlijk voor een deel te verklaren door de terugroep actie in verband met de Galaxy Note 7. Daarnaast zorgt de vertraagde lancering van de nieuwste Galaxy S8 smartphone dat die verkopen niet meetellen. Het zorgde ook voor vertraging in de verkopen van de Galaxy S7 modellen in afwachting op de S8.

LG V20 profiteerde van Note 7

Een woordvoerder van LG Electronics meldt de Korean Herald dat het LG V20 vlaggenschip de vruchten heeft geplukt van de Galaxy Note 7 recall actie. Niet alleen was de grote smartphone met Quad DAC een goed alternatief voor de Note 7. De recall maakte de Amerikaanse consument gevoeliger voor de veiligheid van hun mobiele telefoon. Daarin was het premium vlaggenschip een schot in de roos, want het toestel is MIL-STE-810G gecertificeerd. De certificering is een Amerikaanse militaire standaard voor duurzaamheid.

LG V20

Met de nieuwe LG G6 wil de fabrikant de huidige positie in de Amerikaanse markt verstevigen. Daartoe heeft de fabrikant een draadloos opladen functie aan het vlaggenschip toegevoegd om beter af te stemmen op de behoeften van de Amerikaanse consument.

Een woordvoerder van de fabrikant is positief, hij zegt het volgende tegen de Koreaanse krant:
Het is alweer een maand geleden dat het nieuwe model in de Amerikaanse markt kwam, en tot nu toe horen we positieve reacties. Duurzaamheid en veiligheid zal de focus zijn van de Amerikaanse marketing voor de G6 smartphone.

De mobiele divisie is op weg naar winstgevendheid. LG rapporteerde afgelopen kwartaal nog een verlies van 200 miljoen won (circa 160.106 euro). Een gigantische verbetering ten opzichte van een jaar eerder, toen het bedrijf circa 200 miljard won meer verlies maakte.

De bekende analist van de smartphonemarkt bij NH Investment & Securities, John Ko, meent dat de verliezen verder dalen bij LG. De daling wordt met name gesteund door de goede G6 verkopen.

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones