LG bevestigt komst nieuwe variant LG V30

LG V30

Vanochtend schreven we nog dat het een gerucht was dat LG een opgevoerde variant van de LG V30 gaat onthullen tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Vers van de pers is een persbericht van de Koreaanse smartphonemaker. Daarin bevestigt LG de komst van de LG V30 (2018). Daarbij ligt de nadruk op kunstmatige intelligentie (AI). Benieuwd wat er allemaal nieuw is? Lees dan snel verder.

De geruchten blijken te kloppen. LG heeft inderdaad plannen om een nieuwe uitvoering van de LG V30 op de markt te brengen. Deze gaat door het leven als de LG V30 (2018). Zonder er doekjes omheen te binden vertelt de smartphoneproducent uit Zuid-Korea dat het eind deze maand in Barcelona ‘het meest geavanceerde vlaggenschip tot op heden’ uit de doeken doet. In het persbericht schrijft LG dat het bedrijf al jaren druk doende is om kunstmatige intelligentie of AI in smartphones te integreren. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Na veel geëxperimenteer is LG er dan eindelijk in geslaagd om diverse nieuwe AI-technieken naar een smartphone te brengen. Het resultaat zien we eind februari in Barcelona.

Vision AI

De LG V30 had naar eigen zeggen al een fantastische camera dankzij de f/1.6 diafragma en Crystal Clear Lens. Door de toevoeging van Vision AI is de camera nog slimmer en handiger geworden om te gebruiken. Vision AI analyseert objecten en vertelt je wat het beste fotoprofiel is om te gebruiken voor een specifieke situatie. Dan kun je denken aan de portretmodus, maar ook eten, bloemen, zonsopkomst of -ondergang, stad, en ga zo maar door. Daarbij kijkt de software onder meer naar de hoek van waaruit de foto wordt geschoten, kleuren, mate van reflectie, tegenlicht en verzadigingsniveau. Als voorbeeld neemt LG een bord met pasta. De camerasoftware herkent dit en geeft je de suggestie om de food-modus te gebruiken om zo warmere kleuren te creëren en meer details aan te brengen.

Om dit nieuwe algoritme te schrijven, heeft LG meer dan 100 miljoen afbeeldingen laten analyseren. Op basis van deze analyse creëerde LG meer dan duizend unieke categorieën, met als doel om de beeldkwaliteit van jouw plaatjes te verbeteren. Tevens heeft LG een nieuwe low-light shooting (LLS) modus geïntroduceerd. Als je in een weinig verlichte ruimte bent, worden je foto’s met een factor twee opgehelderd. Zo krijg je ook in het donker details op plaatjes die je schiet.

Maar dat is niet alles wat de Vision AI in huis heeft. Door bijvoorbeeld naar een QR-code te wijzen, scant de camera deze en brengt hij je naar de juiste website. Je kunt de camera ook gebruiken om een zoekopdracht te starten of shopping suggesties te laten voorschotelen. Over tekstvertaling wordt niets gezegd in het persbericht, maar wie weet introduceert LG deze feature ooit in de toekomst.

LG V30

Voice AI

Een andere nieuwe feature van de LG V30 (2018) is Voice AI. Zoals de naam al doet vermoeden kun je hiermee je telefoon vertellen wat je precies wil. De originele LG V30 had al 23 stemcommando’s die je kon uitvoeren. Het nieuwe vlaggenschip krijgt er nog eens 9 nieuwe commando’s bij. Je activeert ze door ‘OK Google’ te zeggen, gevolgd door het specifieke commando. Zo kun je straks onder meer ook panoramafoto’s schieten, een slow-motion of time-lapse video opnemen, een zoekopdracht uitvoeren met de camera en QR-codes scannen. De precieze stemcommando’s voor deze opdrachten zijn nog niet bekend. Onderaan het artikel hebben we alle commando’s voor de LG V30 je op een rij gezet, inclusief de nieuwe opdrachten voor de LG V30 (2018).

Tot slot lezen we in het persbericht dat we in de toekomst nog meer AI-features van LG kunnen verwachten. Het doorvoeren van kunstmatige intelligentie maakt onderdeel uit van de smartphonestrategie van de Koreanen. Niet alleen nieuwe toestellen kunnen deze toevoegingen verwachten. Bestaande modellen kunnen een OTA-update tegemoet zien waardoor ze straks met AI uit de voeten kunnen.

“De toekomst van LG ligt in kunstmatige intelligentie, niet alleen maar hardware specificaties en prestaties. Onze focus is om smartphones nog slimmer te maken. We zijn er van overtuigd dat consumenten de geavanceerde gebruikservaring zullen waarderen met de verbeterde LG V30, waar velen al naar gevraagd hebben”, zo zegt Ha Jeung-uk, vicepresident van de smartphonedivisie van LG.

LG V30 stemcommando's

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones