LG doet goede zaken, maar niet qua telefoonverkoop

LG heeft een goed jaar achter de rug. Men moet het echter niet van de mobiele divisie hebben: dit onderdeel leed namelijk maar liefst 156 miljoen euro verlies. Dit in tegenstelling tot de huishoudelijke apparaten en hoogwaardige tv’s, die wél gretig aftrek vonden.

Het jaar is weer begonnen en dat betekent dat veel beursgenoteerde bedrijven bezig zijn met het opmaken van de stand van zaken. Het jaar 2017 is immers afgesloten en zodoende dienen de cijfers over het vierde kwartaal geïnventariseerd te worden. Eerder vandaag hoorden we al dat Samsung een recordwinst in de boeken heeft weten te noteren, waardoor logischerwijs met spanning werd uitgekeken naar de cijfers van diens concurrent: LG. Ook met dit Zuid-Koreaanse bedrijf gaat het uitstekend. Dit heeft men echter niet te danken aan telefoonverkoop. Men moet het voornamelijk hebben van de verkoop van huishoudelijke producten en hoogwaardige tv’s, zo valt in het jaarverslag te lezen. De totale winst over het afgelopen kwartaal bedraagt 366 miljard Zuid-Koreaanse Won, omgerekend ruim 286 miljoen euro.

Wederom een slecht kwartaal voor de mobiele divisie

Dit is een toename van 14 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Derhalve is ook de totale omzet toegenomen. Teleurstellend genoeg heeft men echter niet de omzetdoelstelling gehaald, zo melden diverse analisten. Wel bedraagt de winst maar liefst 2 miljard euro, het hoogste resultaat sinds 2009. Alhoewel LG niet uit de doeken heeft gedaan hoe deze cijfers zijn opgebouwd, weten analisten wel het een en ander te vertellen over de winstgevendheid van bepaalde segmenten. Volgens hen doet LG met name goede zaken in de ‘high-end’ TV-markt. Ook weet men zijn wasmachines en vaatwassers uitstekend te slijten. De mobiele divisie daarentegen heeft een operationeel verlies van 156 miljoen euro geleden. Dit ondanks de veronderstelde aangetrokken verkopen van onder meer de V- en Q-serie.

LG V30

LG gooit het over een andere boeg

Dit is dan ook het tiende kwartaal op rij dat de mobiele divisie een verliespost vormt voor LG. Volgens analisten hangen de tegenvallende resultaten voornamelijk samen met het onvermogen van LG om diens telefoons te onderscheiden. Daar waar partijen als Apple en Samsung bekend staan om bepaalde productlijnen, is dit bij LG niet het geval. Opvallend aangezien LG dit wél voor elkaar krijgt bij huishoudelijke apparaten en tv’s, zo geven de analisten aan. Het negatieve nieuws voor de mobiele divisie valt samen met de berichten van afgelopen week. Hierin werd gesteld dat LG voornemens is om de G-serie van een andere naam te voorzien. De V-serie, waarin de LG V30 onlangs nog uitkwam, blijft wel onder dezelfde naam doorgaan.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones