‘LG G Flex 3 maakt opwachting op IFA-beurs’

LG G Flex 2

De derde generatie G Flex, de LG G Flex 3, maakt zijn debuut op de IFA-beurs in Berlijn, de grootste consumentenelektronicabeurs van Europa. Ook zijn er inmiddels al enkele specificaties van dit nieuwe toptoestel gelekt.

Over de LG G Flex

Als je aan LG denk, dan denk je hoogstwaarschijnlijk aan de nieuwste vlaggenschapen van het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf, zoals de LG Nexus 5X, LG V10 en LG 5G. Minder bekend zijn wellicht de smartphones met gebogen scherm: de LG G Flex en LG G Flex 2.

Het is begin 2014 als LG de LG G Flex introduceert. Deze smartphone valt onmiddellijk op door zijn unieke design. Terwijl zo’n beetje alle smartphones een recht-toe-recht-aan candybar ontwerp hanteren, had het Zuid-Koreaanse  bedrijf voor een andere benadering gekozen: een gebogen design. Door het 6 inch grote display een flinke curve te geven ligt hij niet alleen prettiger in de hand, maar is hij naar eigen zeggen een stuk robuuster en duurzamer dan mobiele telefoons van andere fabrikanten.

Een jaar later komt LG met een opvolger: de LG G Flex 2. Jammer genoeg slaat het design niet aan bij het grote publiek en wordt zodoende door de meesten als een commerciële flop beschouwd.

LG G Flex 2

LG G Flex 2

LG G Flex 3

Driemaal scheepsrecht. Eind vorig jaar doken de eerste geruchten de kop op dat LG in maart een derde generatie zou onthullen. Maar helaas: de LG G Flex 3 was in geen velden of wegen te bekennen. Anonieme bronnen zeggen tegenover phoneSSpot dat de geruchtmakende telefoon zijn opwachting maakt op de IFA-beurs. Dit evenement vindt plaats in Berlijn en duurt een week (van 2 tot en met 7 september).

Ook noemt de site de eerste specificaties van het toestel. Zo heeft de LG G Flex 3 onder meer een 5.5 inch Quad HD-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, 4GB werkgeheugen en 32GB of 64GB intern geheugen dat met microSD-kaart is uit te breiden. Naast het gebogen scherm krijgt de smartphone nog een tweede opzienbarende feature: een dubbele camera aan de achterkant met een resolutie van 16 en 8 megapixel. De afgelopen weken hebben we wel meer mobiele telefoons met dubbele camera aan de achterkant voorbij zien komen: denk bijvoorbeeld aan de LG G5, maar ook aan de Honor V8 en Huawei P9. De front-facing camera van het toestel heeft naar verluidt een resolutie van 8 megapixel.

Zoals gezegd kunnen we in de eerste week van september een glimp van de LG G Flex 3 verwachten, op de IFA-beurs. Kijk jij al uit naar deze smartphone?

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones