11 november 2014 door in LG.

LG G3LG G3-gebruikers kunnen deze week nog een update naar Android Lollipop verwachten. De Zuid-Koreaanse fabrikant maakt bekend de nieuwe versie van Google’s besturingssysteem al deze week beschikbaar te stellen voor gebruik.

De update wordt als eerste uitgerold in Polen. LG geeft aan dat er al snel andere belangrijke landen zullen volgen. Eerder bleek al dat LG-gebruikers in Nederland en België voor het einde van het jaar een update van hun G3 kunnen verwachten.

LG-telefoons

LG belooft ook met een tijdschema te komen voor andere LG-telefoons, zodat gebruikers per smartphone kunnen checken wanneer de update wordt uitgerold. Het is nog niet bekend welke toestellen van LG er zullen worden geüpdatet naar Android 5.0 Lollipop.

Android L

Met Android Lollipop brengt Google een besturingssysteem dat qua interface vooral veel nieuwe features en api’s met zich meebrengt. Eén van de meest in het oog springende wijzigingen is het notificatiesysteem. Dat gaat flink op de schop. Zo is het mogelijk om notificaties vanuit het centrum te beantwoorden. Ook zou het op het vergrendelscherm mogelijk worden om notificaties weer te geven, zoals bij iOS altijd al het geval is geweest. Een andere grote nieuwe feature is ART (Android Runtime). Dat zal de huidige Dalvik Virtuele Machine, die tot nu toe gebruikt werd om de in Java geschreven Android-apps te draaien, vervangen.

Motorola

LG krijgt waarschijnlijk niet de primeur in de uitrol van Android L. Zaterdag bleek al dat Motorola bezig is met de uitrol van Lollipop op de Moto X en Moto G. Normaalgesproken krijgen Nexus-toestellen als eerste de update naar een nieuwe Android-versie, maar de update zou zijn uitgesteld vanwege problemen met de accuduur.

LG G3

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones