29 oktober 2014 door in LG.

LGLG belooft voor de jaarwisseling met een update naar Android L te komen voor de LG G3. De G3 kreeg onlangs al een update, maar het was niet de update waar men al zo lang op zat te wachten. De update naar Android 5.0 Lollipop zit er volgens de smartphonefabrikant echter snel aan te komen. Nog voor het einde van 2014 kunnen de bezitters van de G3 gebruikmaken van Android L.

Mede door de update die LG vorige week doorvoerde in de G3’s, werd de aandacht gewakkerd en was men nieuwsgierig naar precieze data voor de update. LG komt nu dus met het verlossende antwoord, al blijft het bedrijf daarin nog wel enigszins vaag. Volgens de telefoonbouwer komt de update voor 2015, maar een exacte datum is nog niet gegeven.

Android L

Android 5.0 Lollipop werd op 17 oktober operabel voor verschillende toestellen, zoals de nieuwe Nexus. Fabrikanten als Samsung, LG en HTC gebruiken voor hun toestellen echter niet de kale versie van Google’s besturingssysteem, maar gooien er nog een laag met eigen software overheen. Daarom duurt het iets langer voordat er ook op andere toestellen gebruik kan worden gemaakt van Lollipop.

Het is traditioneel dat fabrikanten onderling de strijd aangaan wie als eerste een update kan doorvoeren voor al de modellen, met name de vlaggenschepen. Sony beloofde eerder al dat de complete Xperia Z-lijn zal worden geüpdate, en ook Samsung heeft al meer duidelijkheid gegeven.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones