lge
17 januari 2016 door in LG en Samsung.

Zoals we eerder ook al wisten te melden, zal LG de LG G5 wat eerder dan normaal aan gaan kondigen. Zo is er voor 21 februari, de dag voordat het MWC in Barcelona begint, een persevenement van LG in Barcelona. Hier zal naar alle verwachting de LG G5 aangekondigd gaan worden. Als we naar de afgelopen jaren kijken, dan zagen we juist dat LG het vlaggenschip in april of mei aankondigde.

Maar waarom zou LG nu opeens kiezen voor een aankondiging in februari? De afgelopen jaren heeft het bedrijf een beetje geprobeerd om de vlaggenschepen van Samsung (en in mindere mate) HTC te omzeilen. Omdat die twee bedrijven hun vlaggenschepen tijdens en rondom het MWC aankondigde, besloot LG om dit een tijd daarna te doen. Hierdoor kon alle aandacht op LG gericht worden. Maar nu is LG zekerder van zijn zaak geworden, en wil het de confrontatie met andere Android telefoons (in het bijzonder de Galaxy S7) aangaan.

Veranderingen van beide telefoons

De nieuwe telefoon van Samsung zal aan de buitenkant vrijwel gelijk blijven aan de Galaxy S6, en zal voornamelijk aan de binnenkant vernieuwd worden. Zo wordt er een snellere processor verwacht in de vorm van de Snapdragon 820, een nieuwe camera (waarschijnlijk met minder megapixels, namelijk 12) en nog een paar andere kleine veranderingen. Geruchten gaan ook dat Samsung zou besluiten om de Galaxy S7 voor een lagere prijs te verkopen dan dat het normaal doet met de introductie van een telefoon. Dit om de opkomende concurrenten uit het Oosten een beetje tegen te gaan.

LG zal meer veranderingen doorvoeren aan de LG G5, zo is ten minste de verwachting. Zo zal ook de hardware enigszins veranderen (met ook de Snapdragon 820 processor aan boord), en zal LG het design ook veranderen ten opzichte van de LG G4. Wat wel een interessant gerucht is rond de LG G5, is dat LG betere gebruikerservaring wil toevoegen en een streamingsdienst. Die streamingsdienst zal een samenwerking worden tussen LG en Netflix. Nog een ruime maand, en dan zullen we waarschijnlijk alles weten over deze telefoons wat er te weten valt.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones