LG G5 SE landt in Nederland

LG G5 SE landt in Nederland

LG heeft stilletjes een nieuwe smartphone geïntroduceerd in ons land: de LG G5 SE. De letters ‘SE’ staan voor Special Edition. Het gaat simpel gezegd om een goedkopere variant van LG’s vlaggenschip, de LG G5. Deze heeft weliswaar net iets minder krachtige specs, maar het prijskaartje ligt wel een stuk lager dan de introductieprijs van de LG G5.

Commercieel directeur van LG Benelux Bas Dekker bevestigt de lancering tegenover RTL Z.

LG G5

Dekker stelt dat het geen geheim is dat de LG G5 niet het succes heeft gebracht waar het bedrijf op had gehoopt. Tegenover RTL Z stelt hij dat ze te veel nadruk hebben gelegd op het modulaire aspect van het toestel. “We zeiden: de modulariteit is het belangrijkste aspect van onze smartphone. Maar we vergaten te benoemen dat de G5 verder echt een goed toestel is. De markt rekende ons uiteindelijk af op de modulariteit, en dat hebben we aan onszelf te danken”, aldus de topman.

Het gerucht gaat de LG hoopte in het tweede kwartaal 3,5 miljoen exemplaren van het vlaggenschip te kunnen verkopen. Officiële verkoopcijfers heeft de Zuid-Koreaanse nooit onthuld. Volgens analisten gingen er in deze periode slechts 2,2 miljoen exemplaren van de LG G5 over de toonbank. Alle alarmbellen gingen af en het bedrijf gooide het roer om. Zo werden er honderden medewerkers op straat gezet en vervangen. Ook stelde het bedrijf een speciale werkgroep in die strategieën moest ontwikkelen om de verkoop te stimuleren.

Voor heel 2016 hoopte LG 12 miljoen exemplaren van de LG G5 te verkopen, maar we kunnen aannemen dat deze doelstelling niet gehaald gaat worden.

Introductie LG G5 SE

In de hoop het tij te keren heeft LG een nieuwe vlaggenschip gelanceerd: de LG G5 SE. Simpel gezegd is het een budgetuitvoering van de LG G5. Het toestel heeft nagenoeg dezelfde specificaties als zijn voorganger, maar de introductieprijs ligt aanzienlijk lager. Toen de LG G5 in april in de verkoop ging in ons land, kostte het vlaggenschip 699 euro. De LG G5 SE krijgt een adviesprijs van 499 euro.

De LG G5 SE heeft net als zijn voorganger een modulair design. In het geval van LG betekent dit dat je de onderkant kunt loskoppelen om er nieuwe accessoires aan te koppelen, zoals een accu, speaker of camera. Net als zijn voorganger heeft de LG G5 SE een 5.3 inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels (Quad HD). Onder de  motorkap heeft LG een 1.8GHz Qualcomm Snapdragon 652 octa-core processor geplaatst. De LG G5 wordt aangedreven door een krachtigere CPU, namelijk de Snapdragon 820. Ook is het werkgeheugen naar beneden geschroefd van 4GB naar 3GB. De opslagcapaciteit is en blijft standaard 32GB. Deze kun je eventueel met geheugenkaart uitbreiden tot 256GB.

LG G5 SE

Wellicht is het goed om te weten dat LG niet heef bezuinigd op de camera. Jeroen Peeters van LG Benelux zegt hierover tegenover RTL Z: “De camera is één van de punten waar we bij de G5 meer aandacht aan hadden moeten besteden. Ons duocamerasysteem was toen redelijk uniek, nu hebben andere fabrikanten inmiddels ons voorbeeld gevolgd.” Dat betekent dat je een dubbele 16 megapixelcamera krijgt die voorzien is van laser-autofocus, optische beeldstabilisatie, 2x optische zoom en LED-flitser. Aan de voorkant vinden we een 8 megapixel selfiecamera.

Wat betreft connectiviteit beschikt de LG G5 SE over dual-band WiFi, Bluetooth v4.2 (LE), GPS, NFC, 4G-module, infraroodpoort, FM Radio en 3.5mm audio jack. De USB 3.0 Type-C aansluiting van het vlaggenschip is vervangen door een microUSB 2.0 poort. De batterij heeft een vermogen van 2800 mAh. Het toestel is 7,3 millimeter dik en draait op Android 6.0.1 Marshmallow met daaroverheen LG’s Android-skin Optimus UX 5.0 UI.

Prijs en beschikbaarheid

De LG G5 SE is vanaf nu te bestellen via de welbekende verkoopkanalen. De introductieprijs is vastgelegd op 499 euro. Of dit een slimme keuze is van LG valt te betwisten. De LG G5 is sinds de introductie met ruim een derde van de prijs gedaald. Dat betekent dat je op dit moment al een exemplaar van het vlaggenschip hebt vanaf 465 euro. Dat betekent dus dat je een minder krachtige smartphone koopt waar je meer geld voor op tafel moet leggen. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat de LG G5 SE snel in prijs zal dalen.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones