LG G5 SE nu te koop in Nederland

LG G5 SE

Zonder al te veel bombarie introduceerde LG begin oktober een nieuwe smartphone in ons land: de LG G5 SE. Qua vormgeving en specificaties heeft hij zeer veel gemeen met zijn voorganger: de LG G5. Groot verschil is de introductieprijs van 499 euro.

Het woord ‘nieuw’ is niet helemaal op zijn plaats. Om te beginnen werd de LG G5 SE in april al op de markt gebracht, onder meer in Rusland en het Midden-Oosten. In ons land was het toestel in geen velden of wegen te bekennen. Toch besloot de Taiwanese smartphoneproducent begin oktober om hem alsnog in ons land uit te brengen.

Dit heeft wellicht met de LG G5 te maken, het laatste vlaggenschip van LG dat momenteel verkrijgbaar is in Nederland. De LG V20 is vooralsnog alleen in het buitenland te bestellen, maar komt mogelijk op een later tijdstip naar ons land. De LG V10 bewandelde hetzelfde pad. Bij de lancering van de LG G5 SE maakte Bas Dekker, commercieel directeur van LG Benelux, er geen geheim van: de promotie van de LG G5 is verkeerd aangepakt. Daarom is het toestel waarschijnlijk niet zo vaak over de toonbank gegaan als de fabrikant hoopte.

Specificaties LG G5 SE

De LG G5 SE –waarbij ‘SE’ staat voor Special Edition– heeft nagenoeg dezelfde specificaties als de LG G5. Ook het modulaire design is overgenomen van het vlaggenschip. Dat betekent dat je hem onder meer kunt voorzien van extra batterij, LG Cam Plus module om betere foto’s te maken of LG Hi-Fi Plus voor een beter geluidje. Het toestel gaat gekleed in een aluminium jasje zodat hij er premium uitziet en aanvoelt.

De LG G5 SE heeft een 5.3 inch IPS-LCD scherm met Quad HD resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Daarmee komt de pixeldichtheid uit op 554 pixels. Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 652 octa-core processor die bestaat uit acht kernen (4x 1.8GHz Cortex-A72 en 4x 1.2GHz Cortex-A53). Zijn oudere broer werd aangedreven door een krachtigere Snapdragon 820 processor. De chipset wordt aangevuld met Adreno 510 GPU en 3GB werkgeheugen. Dat is 1GB minder RAM dan de LG G5. De hoeveelheid intern geheugen die je standaard krijgt is gelijk gebleven op 32GB. Deze is eventueel met microSD-kaart uit te breiden tot 256GB.

LG G5 SE

Aan de achterkant heeft LG een dubbele 16 megapixelcamera geplaatst met laser-autofocus, optische beeldstabilisatie (OIS), 2x optische zoom en LED-flitser. Voorop vinden we een 8 megapixelcamera om selfies en groupfies te schieten, of videobellen natuurlijk (Skype). Wat betreft connectiviteit beschikt de LG G5 SE over dual-band WiFi, Bluetooth v4.2 (LE), GPS, NFC, 4G-module, infraroodpoort, FM Radio en 3.5mm audio jack. De USB 3.0 Type-C aansluiting van het vlaggenschip is vervangen door een microUSB 2.0 poort. De batterij heeft een vermogen van 2800 mAh. Het toestel is 7,3 millimeter dik en draait op Android 6.0.1 Marshmallow met daaroverheen LG’s Android-skin Optimus UX 5.0 UI.

Prijs en beschikbaarheid

De introductieprijs van de LG G5 SE ligt aanzienlijk lager in vergelijking met de LG G5: 499 euro tegenover 699 euro. Het prijsverschil zit hem dus in de processor, hoeveelheid werkgeheugen en USB-aansluiting. Het wrange is dat het krachtigere vlaggenschip op het moment van schrijven goedkoper is dan de minder daadkrachtige LG G5 SE. Dat komt omdat het toptoestel dat eerder dit jaar werd gelanceerd een aantal prijsverlagingen heeft meegemaakt. De verwachting is dat op korte termijn wordt rechtgezet, bijvoorbeeld door het prijskaartje van de LG G5 SE naar beneden bij te stellen of –zij het ietwat onwaarschijnlijk– LG G5 uit de verkoop te halen.

De LG G5 SE is vanaf nu te bestellen via diverse online retailers, waaronder Belsimpel.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones