LG G5 verkopen vallen tegen, hoe verder met LG G

LG G5

De LG G van 2016 is een revolutionair toestel. Als een van de eerste fabrikanten in de wereld lanceerde LG een modulair toestel. Strikt genomen mogen we het toestel echter niet modulair noemen, want het bestaat niet volledig uit delen. Je kunt er modules in stoppen. Deze gewaagde stap heeft echter niet het gewenste effect gehad en LG ziet de verkopen van de LG G5 lager uit komen dan verwacht. 

In een jaar van revolutionaire telefoons zette LG de eerste stap maar levert die stap iets op?

2016, jaar van vernieuwing

2016 is duidelijk nog niet het jaar van LG. Juist in het jaar dat de Koreaanse fabrikant een revolutie wilde ontketenen werd het bedrijf maanden later al weer in gehaald. Terwijl de LG G5 tijdens MWC 2016 het nog won van de Samsung Galaxy S7 werd het toestel volledig overschaduwd door de verkopen van de mateloze populaire Samsung. Niet veel later werd er weer geschiedenis geschreven in de smartphone wereld. Lenovo lanceerde de eerste smartphone ter wereld gericht op augmented reality, Lenovo Phab 2 Pro. Dit toestel ondersteund het AR systeem Tango van Google. Alsof dat al niet erg genoeg was, lanceerde Lenovo tussendoor ook nog even de Moto Z serie. De Moto Z serie is net als de LG G5 gericht op modules. Echter de Moto Z is budget vriendelijker en heeft meer Mods. Tijdens de lancering liet Lenovo ook al doorschemeren dat het bedrijf meerdere modules gaan ontwikkelen. LG heeft nog weinig gecommuniceerd over modules naast de bestaande drie.

LG G5 verkopen

Volgens een nieuwe rapport verwachtte LG ongeveer 3,5 miljoen G5 toestellen te verkopen in Q2 van 2016. Uit nieuwe gegevens blijkt dat het aantal verkochte G5’s wel eens rond de 2,5 miljoen kan liggen. Daarmee zijn de verkopen van het toestel geen flop te noemen, maar wel aanzienlijk lager dan wat LG zelf had verwacht. LG verwacht dit jaar 12 miljoen LG G5’s te kunnen verkopen. De huidige cijfers maken dat LG zijn verwachtingen moet bijstellen naar 5,5 miljoen voor dit jaar. Geen goed nieuws voor LG, dat eerder deze maand al een aantal veranderingen aankondigde in de structuur van het bedrijf. Want de G-serie smartphones is verreweg de grootste verkoper van LG en als die lijn niet verkoopt? Dan heeft LG Mobile een probleem.

Dus wat is het probleem veroorzaakt? Waarom verkoopt de LG G5 niet zo goed als dat LG had verwacht? Wel, dat is niet eenvoudig te duiden. In werkelijkheid zijn er een combinatie van kleinere aspecten die samen leiden tot de slechte verkopen.

Modulair design G5

In de eerste plaats natuurlijk de LG G5 zelf. Het toestel is niet modulair maar heeft modulaire eigenschappen. Helaas is de manier van vervangen niet eenvoudig en de beschikbare modules zijn relatief duur en hebben leveren niet echt de pluspunten die je mag verwachten voor die waarde. Zo verbeterd de cameramodule de prestaties van de camera niet en werkt de accu niet voor de telefoon.

LG G5 Friends

Moordende concurrentie 2016

En dan de prijs. Sinds de lancering van de LG G5 zijn er al een aantal smartphones gelanceerd met vergelijkbare pluspunten die goedkoper zijn. Zo krijg je ook dual camera’s als je kiest voor de Huawei P9. Wil je een modulair design dan heeft Lenovo net de Moto Z serie gelanceerd. Groot voordeel van de Moto Z is dat je jouw smartphone niet uit hoeft te zetten tijdens het verwisselen van modules. Wil je een vlaggenschip voor weinig, dan is er nu ook de OnePlus 3. En dan hebben we het nog niet eens gehad over koploper Samsung die met zijn Galaxy S7 en S7 Edge een zware concurrent is van iedere smartphone.

Motorola Moto Z MotoMods

Toekomst LG G

Androidheadlines vraagt zich af hoe nu verder met de LG G? Want na een rigoureus nieuwe design van de LG G-lijn lijkt het er op dat de smartphone fabrikant volgend jaar weer helemaal terug moet naar de tekentafel. De LG G5 heeft geen basis achter gelaten om in 2017 op voor te boduren. Of gaat het LG lukken deze trend voort te zetten. Zal het Koreaanse bedrijf doorgaan in de nieuwe richting en herziene-modulaire apparaten uit brengen met nieuwe en vooral betere vrienden.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones