LG G5 verovert MWC 2016 op speelse wijze

LG G5 verovert MWC 2016 op speelse wijze

LG presenteerde gister haar pronkstuk op het MWC 2016. De LG G5 is echt eens iets anders met een always-on display en vooral de hardware-module uitbreiding van verschillende soorten.

Spraakmakend mechanisme voor uitneembare modules

De G5 heeft een 2800 mAh batterij die fel geel is afgewerkt met vrolijke slogan’s. Normaal gesproken zie je een batterij nooit maar dankzij een slim klick-mechanisme kun je de batterij in het onderste paneel van de G5 klicken. Waarna je het geheel in het toestel schuift. Dit mechenisme heeft LG uitgebreidt met enkele gave modules zoals een sound unit van Bang & Olufsen en een extra Camera module met extra batterij capaciteit en camera besturingsknopjes. Het mechanisme lijkt stevig genoeg te zijn om de accu op zijn plaats houden zonder dat het loslaat.

LG G5 addons

LG G5 Camera

De camera is een belangrijk selling point voor de LG G5, net als bij de LG G4. De G5 erft van zijn voorganger al laser autofocus, Advanced OIS en het kleurenspectrum sensor, maar LG richt zich nu op een ander belangrijk gebied; het zoomen. De smartphone is in staat om 135 graden Ultra Wide Angle foto’s vast te leggen in aanvulling tot traditionele 75 graden foto’s. De extra ruimtelijk mogelijkheden heeft de G5 dankzij twee camera’s aan de achterkant: een extra 8MP camera en een 16MP F1.8 camera. De telefoon kiest zelf tussen de camera’s en hoeveel je in het in het frame wilt hebben.

LG dual Cam

LG G5 Hardware

De LG G5 wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon SoC 820 samen met 4 GB RAM en 32 GB opslagruimte met een extra microSD-kaartslot. Met deze setup moet het vlaggenschepen van LG zeer krachtig zijn. Tijdens het MWC is men er in geslaagd de snelheid van de G5 te testen en het toestel eindigde net onder het snelste toestel. Dat belooft nog wat

Een van de grootste vernieuwingen is de ‘Always on’ feature, een manier om de tijd en meldingen weer te geven zonder te verspillen te van veel batterijtijd. De G5 gebruikt hiervoor niet het volledige AMOLED scherm gebruik. Het 5,3-inch display heeft namelijk een tweede controller die slechts energie over een klein aantal pixels op het scherm.

Kortom een toestel voor de veelzijdige gebruiker.

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding