LG G6 batterij beter beschermt tegen oververhitting

LG G6 batterij beter beschermt tegen oververhitting

De LG G6 batterij wordt beter beschermd dankzij nieuwe warmte techniek. LG test het toestel daarnaast zwaarder dan Amerikaanse en Europese veiligheidsvoorschriften voorschrijven meldt de fabrikant vandaag aan The Korea Herald.

De Zuid-Koreaanse krant meldt dat LG zijn nieuwe vlaggenschip zal uitrusten met speciale pijpen die warmte ontnemen van cruciale onderdelen. Daarnaast wordt het vlaggenschip aan strengere testen onderworpen. LG wil de veiligheid garanderen van het toestel dat we tijdens het Mobile World Congress verwachten. Als gevolg van batterij problemen bij zowel Samsung als Apple zijn consumenten meer bezorgd over de veiligheid van de batterij. LG wil deze bezorgdheid wegnemen met extra testen.

LG G6 batterij is beter beschermd tegen oververhitting

De LG G6 krijgt hitte pijpen gemaakt van koper die warmte snel weg voeren. Dergelijke hitte pijpen worden als koelmiddel vooral gebruikt in laptops en PC’s. Ze helpen bij de warmte afvoer van de processor. Bij zwaardere taken raken processors soms nog wel eens oververhit. De pijpen verminderen interne temperatuur door verspreiding. Via de pijpen is het mogelijk om de temperatuur te verlagen met 6 tot wel 10%. Hier zie je een concept ontwerp van stralingswarmte en de hitte pijpen van LG Electronics.

LG batterij hitte pijp

Met het ontwerpen van de LG G6 heeft LG rekening gehouden met onderdelen die opwarmen. Ze werden zo ver mogelijk uit elkaar gehouden om warmte concentreren tegen te gaan. “Wij zullen de veiligheid en kwaliteit van onze nieuwe vlaggenschip significant verbeteren want consumenten zoeken een veilige smartphone.” Vertelt Lee Seok-jong van LG Electronics’ mobile communication operation group aan The Korea Herald.

G6 vlaggenschip veiliger

De LG G6 zal niet alleen over nieuwe technieken beschikken waardoor de smartphone veiliger wordt. LG zal de smartphone ook strenger testen. De testen die de G6 ondergaat zijn strenger dan volgens de internationale normen nodig is.

Een LG medewerker vertelt de krant dat het bedrijf warmte testen bij batterijen uitvoert die tot wel 15 procent hoger liggen dan de internationale norm temperatuur van de VS en Europa. Daarnaast worden de batterijen aan zware testen onderworpen waarbij ze doorboord worden met een scherpe spijker, van een hoogt vallen en met zware voorwerpen die op de batterij vallen.

Daar stopt het niet voor de Koreaanse fabrikant. De LG G6 ondergaat ook een nieuwe en complexe versnelde levensduur test. De versnelde levensduur test bestaat uit een serie van testen waarbij de fabrikant de telefoon onderwerpt aan ruwe behandeling, zoals herhaaldelijk laten vallen van de telefoon of bloot te stellen aan hoge voltages. Op die manier wordt een leven van overmatige slijtage gesimuleerd. De testen voorkomen scheuren, fouten en mogelijke storingen. LG test de telefoon, processor, vingerafdruk scanner, scherm en camera.

LG G6 geruchten

De laatste berichten suggereren dat de LG G6 een 5,7-inch QHD+ beeldscherm krijgt met een resolutie van 2880 bij 1440 pixels. Het toestel zal de eerste smartphone worden met een beeldverhouding van 18:9. Recent liet LG in een teaser doorschemeren dat het vlaggenschip wel eens stof- en waterdicht kan zijn. Men verwacht natuurlijk de nieuwe Qualcomm processor, de Snapdragon 835, als krachtbron. Hoeveel werkgeheugen en opslagcapaciteit de snelle draak krijgt blijft nog gissen. Zowel 6 GB als 8 GB worden genoemd. De lancering van de LG G6 is waarschijnlijk tijdens het MWC in Barcelona.

 

 

Bron: (1)

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones