LG G6 verschijnt met breder en duidelijker QHD+ scherm

LG G6 verschijnt met breder en duidelijker QHD+ scherm

De Koreaanse zakelijke krant, The Investor, meldt dat LG Electronics zijn aankomende vlaggenschip smartphone zal uitrusten met een 5,7-inch (14,5 centimeter) QHD+ LCD beeldscherm.

LG Display vertelt de krant dat het grotere 5,7-inch scherm een verhouding heeft van van 18:9. Het beeldscherm is daarmee het eerste smartphone display met deze verhouding. LG Electronics bevestigd aan The Investor, dat het de lancering van de LG G6 smartphone heeft gepland voor volgende maand.

QHD+ beeldscherm

Het QHD beeldscherm in de LG G5 verwijst naar een beeld met een resolutie van 1.440 x 2.560 pixels. Dat is vier keer de resolutie van een HD beeldscherm (720 x 1.280 pixels). LG Display’s heeft een QHD+ beeldscherm gemaakt. Dit beeldscherm heeft een resolutie van 1.440 x 2.880 en dat resulteert bij het 5,7-inch beeldscherm tot een pixeldichtheid van 564 pixels per inch.

Kim Byeong-koo, senior vice president en hoofd van de mobiele ontwikkeling groep 1 bij LG Display, zegt het volgende over het nieuwe beeldscherm: “Van QHD + wordt verwacht dat het de ervaring en de waarde van de gebruikers maximaliseert door middel van ultra-high definition, waardoor het zich van alle andere mobiele display panels onderscheidt

LG G6 met een grotere schermverhouding

Volgens LG Display is het beeldscherm in de LG G6 het eerste QHD+ beeldscherm van de wereld. De G6 zal de eerste smartphone zijn waar een beeldschermverhouding van 18: 9 mogelijk is. Het beeld neemt gebruikers nog meer mee in de games en films die zij afspelen en vooral multi-tasken wordt hierdoor verbeterd. De grotere verhouding is vooral te merken bij dual-screen functies.

De verhouding van beeldschermen in de afgelopen jaren geëvolueerd van 4: 3, 3: 2, 5: 3, 16: 9, 17: 9 naar 18:9 als gevolg van stijgende vraag naar grotere schermen van klanten. Een direct gevolg van de stijging in multimedia content voor consumenten.

Vernieuwde beeldschermtechniek

Het QHD+ beeldscherm in de LG G6 zal beter reageren op je aanraking. Gepatenteerde in-TOUCH technologie van LG wordt toegepast op het nieuwe paneel. Het levert verbeterde touch prestaties door het inbedden van de aanraaksensor aan de binnenkant van de LCD cel. De nieuwe technologie vereist geen touch glas over het beeldscherm heen. Dit helpt bij het verminderen van de dikte van beeldscherm en de breedte van de rand (bezel). Smartphones met de nieuwe beeldschermen zullen slanker zijn.

Het nieuwe beeldscherm is 1 mm dik. De breedte van de rand is in vergelijking tot traditionele QHD beeldschermen teruggebracht tot 0,2 mm aan de zijkanten en 0,54 mm op de bodem. Gebruikers zijn beter in staat om bij fel zonlicht het scherm te lezen doordat het 10 procent meer licht uitzendt. Tegelijkertijd bespaart het beeldscherm ongeveer 30 procent stroom in vergelijking tot zijn voorgangers.

Volgens LG Electronics gaan we het nieuwe QHD+ beeldscherm vanaf volgende maand zien in de LG G6.

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones