LG G6 combineert irisscanner en selfie camera in één

LG G6 combineert irisscanner en selfie camera in één

Een hand vol geruchten over LG’s volgende vlaggenschip, de LG G6, zweven al door de markt. Men beweert dat Koreaanse tech reus het modulair ontwerp voor goed gedag zegt. Daarnaast verschijnt de telefoon met een Note 7 achtige afgebogen OLED beeldscherm. Het gerucht van een irisscanner komt hier nu bij.

Het nieuwe gerucht dat we kunnen toevoegen aan de mogelijke specificaties van de LG G6 komt uit Korea, de Korea Electronics Show (KES). LG toonde tijdens deze beurs een nieuwe alles in één irisscanner/camera en daarnaast start het merk met een contactloze betalingen platform. Een vergelijkbaar platform als Android Pay, Samsung Pay en Apple Pay. Naast dat het nieuwe vlaggenschip niet modulair zal zijn, heeft de smartphone waarschijnlijk een irisscanner.

Irisscanner LG

Nieuwe alles in één irisscanner

Tijdens de KES toonde LG een nieuw type alles-in-één module die je iris kan scannen en tevens als selfie camera kan fungeren. Het maakt foto´s en scant je iris dankzij een speciaal ´filter´. Phonearena vertelt ons dat irisscanners je oog kunnen scannen door het verlichten van je oog met een bijna-infrarood licht. De scanner maakt fijn gedetailleerde foto’s van je iris en verwerkt die. Het infrarood licht helpt om een aantal ingewikkelde functies van de iris te onderscheiden die bij normaal licht niet worden waargenomen. De Galaxy Note 7 had bijvoorbeeld tweede naar voren gerichte camera’s waarvan een de irisscanner. Een camera die veel gevoeliger is dan de selfie camera. LG heeft de sterke punten van beide camera’s gecombineerd met behulp van een filter.

Gevolgen alles in een irisscanner

Volgens een recent rapport van Digitimes neemt de alles in één irisscanner van LG veel minder ruimte in dan de huidige sensor setups. Dat kan leiden tot een forse besparing in de totale bouw kosten van de LG G6.

Isisscanner verwacht in LG G6

LG G6Naast de presentatie van de nieuwe alles in één irisscanner is er meer nieuws. Want LG zal binnen niet al te lange tijd ook zijn eigen contactloze betalingen platform lanceren. In het kader van veiligheid voor een dergelijk platform is een irisscanner in het volgende vlaggenschip natuurlijk een zeer logische stap. Samsung heeft ons aangetoond dat de irisscanner in een smartphone mogelijk is. De irisscanner is namelijk al opgenomen in Samsung Pay. Er zal er op dit moment echter weinig gebruik van gemaakt worden vanwege de malaise met de Note 7.

De verkoopcijfers van de modulaire LG G5 vielen tegen en de LG V20 verschijnt ook niet snel in de Europese winkels. Onze ogen zijn daarom ook gericht op de LG G6 die waarschijnlijk tijdens het MWC 2017 te Barcelona zal worden onthult. In de aankomende maanden verwachten we je nog vele lekken te kunnen geven.

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones