‘LG G6 houdt aansluiting oordopjes, is waterdicht’

‘LG G6 houdt aansluiting oordopjes, is waterdicht’

LG zet haar beste beentje voor om van de LG G6 een succes te maken. Zo krijgt het vlaggenschip een waterdicht design en een modern jasje aangemeten. De aansluiting voor je oordopjes blijft intact. De verwijderbare batterij moeten we jammer genoeg gedag zeggen.

Dat zegt David Ruddock, redacteur bij Android Police, in een tweet. Hij zegt zijn informatie van een anonieme bron te hebben ontvangen.

De LG G5 was vanuit commercieel perspectief niet bepaald een kaskraker. Het was de eerste smartphone die uitgebreid kon worden met modulaire accessoires, zoals een externe camera, speaker of battery pack. De Motoro Moto Z, Moto Z Force en Moto Z Play volgden dit voorbeeld. In dat vlak was de LG G5 een trendsetter en innovatieve telefoon.

LG legde bij de promotie van het toestel te veel de nadruk op het modulaire design. Daardoor vergat het bedrijf te zeggen hoe goed de smartphone was zonder deze extra’s, zo erkende Bas Dekker, commercieel directeur bij LG Benelux, eerder dit jaar.

LG G6

LG benadert diens opvolger, de LG G6, daarom heel anders. Zo krijgt het vlaggenschip om te beginnen geen modulair design. Niet omdat geen toegevoegde waarde heeft, maar omdat er te weinig vraag voor is vanuit de markt, zo vertelde een topman van het bedrijf onlangs. Daardoor is het aanstaande toptoestel waterdicht, zo horen we vanuit diverse hoeken. Om dit te realiseren zou de Zuid-Koreaanse smartphonemaker gebruikmaken van een waterdichte lijm in plaats van waterdichte banden, zoals Samsung bijvoorbeeld doet.

Wie bang is dat door het waterdichte design de aansluiting voor de koptelefoon verdwijnt, heeft het mis. De LG G6 krijgt gewoon een 3.5mm audio jack, zo laat de bron van David Ruddock weten. Wel wordt het vlaggenschip in een nieuw jasje gestoken. In de bovenstaande tweet zegt Ruddock dat de gehele behuizing van het toestel van glas wordt voorzien, maar enkele uren later corrigeert hij dit bericht. Aan de achterkant plaatst de fabrikant namelijk een ‘zeer reflecterend metaalachtig materiaal’, aldus de redacteur en journalist.

Draadloos opladen en betaalsysteem

Wat niet door Ruddock wordt genoemd maar de laatste tijd wel in het nieuws was, is dat de LG G6 draadloos opgeladen kan worden. Dat is te danken aan zijn nieuwe design. Welke standaard hiervoor gebruikt –WPC, PMA of WiPower– is niet bekend. Ook zou LG haar eigen mobiele betaalsysteem introduceren bij de lancering van het nieuwe vlaggenschip: LG Pay. Het gerucht gaat dat LG hiervoor een techniek gebruikt die Magnetic Secure Transmissions of MST heet. Hiermee hoef je een smartphone alleen langs een magnetische kaartlezer bij de kassa te halen om mobiel te betalen.

 

Kijken jullie al uit naar de LG G6?

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones