‘LG G6 krijgt geen modulair design’

‘LG G6 krijgt geen modulair design’

De LG G6 wordt pas volgend jaar verwacht, maar de eerste geruchten over het aanstaande vlaggenschip duiken nu al op. Het toestel krijgt volgens de eerste geluiden geen modulair design, zoals we die van zijn voorganger kennen. De tegenvallende verkoopresultaten van het vorige vlaggenschip zouden hier aan ten grondslag liggen.

Dat schrijft de Koreaanse krant ETNews op basis van diverse anonieme bronnen uit de productieketen.

De LG G5 was ondanks zijn high-end specificaties geen kaskraker. Bas Dekker, commercieel directeur van LG Benelux, trok onlangs het boetekleed aan en bekende dat er fouten zijn gemaakt bij de promotie van het vlaggenschip. Zo werd er te veel benadrukt dat de LG G5 een modulaire smartphone was. Hierdoor vergat het bedrijf te zeggen dat het een goede smartphone was, ook zonder alle modulaire accessoires. Daarvoor is de Zuid-Koreaanse smartphonemaker volgens Dekker keihard afgestraft.

Of dat de enige oorzaak is dat de LG G5 niet al te best presteerde, valt te betwijfelen. De managementtop lijkt te denken dat de misère hem ligt in het modulaire design, aldus anonieme bronnen. De top zou namelijk besloten hebben om het modulaire ontwerp bij het volgende vlaggenschip, de LG G6, te laten varen. In plaats daarvan kunnen we toestel met een zogeheten ‘integrale structuur’ verwachten.

Hoe zij dit weten? Daar simpelweg naar de orders van het bedrijf te kijken. LG heeft volgens hen namelijk componenten besteld die je in reguliere smartphones aantreft, zoals audiochips. Bij de LG G5 kon je de onderkant weghalen om modulaire accessoires te plaatsen, waaronder de LG Cam Plus en LG Hi-Fi Plus.

LG G5

‘Modulair design keert terug’

Het modulaire design krijgen we mogelijk dus niet te zien bij de LG G6, maar dat wil niet zeggen dat LG dit concept volledig aan de kant heeft geschoven. Een woordvoerder van het bedrijf vertelde begin september tegenover CNET dat er meerdere modulaire smartphones in aantocht zijn. De aanleiding voor zijn uitspraak was de lancering van de LG V20, een vlaggenschip die je niet kunt uitbreiden met allerlei toeters en bellen.

De reden waarom de LG V20 geen modulaire design heeft, is simpel: de ontwikkelingscyclus van het vlaggenschip was al van start gegaan voordat de LG G5 verkrijgbaar was. Door de tegenvallende verkoopcijfers van de LG G5 besloot het bedrijf om het concept van het nieuwste vlaggenschip niet te veranderen.

Bij het ontwerp van de LG G6 heeft LG zich volgens de bronnen tegenover ETNews laten leiden door de vraag vanuit de markt, niet door het eigen verlangen om meer innovatie aan het vlaggenschip toe te voegen. Volgens één van de bronnen gaat het op dit moment niet al te best met de smartphoneverkoop bij LG. Het laatste wat je dan moet doen is een telefoon lanceren waar niemand op zit te wachten.

De LG G6 wordt in het eerste kwartaal van 2017 verwacht. Zijn voorganger werd tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona uit de doeken gedaan. De verwachting is dat het nieuwe vlaggenschip ook hier zijn opwachting zal maken.

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones