LG G6 krijgt in februari Android 8.0 Oreo

LG G6 krijgt in februari Android 8.0 Oreo

Loop jij rond met de LG G6? Dan heeft Telefoonabonnement.nl goed nieuws voor je. Het vlaggenschip krijgt volgende maand dan eindelijk een update naar Android 8.0 Oreo. Er zit echter wel een addertje onder het gras. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

De LG G6 is één van de vlaggenschepen die nog altijd niet op Android 8.0 Oreo draait. En dat terwijl de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem al in augustus 2017 werd gelanceerd. Het is een kleine smet op een vlaggenschip met een glanzende reputatie. Het toestel werd vorig jaar februari geïntroduceerd op het Mobile World Congress (MWC). We verwachten volgende maand of begin maart dan ook een opvolger te zien in Barcelona. Nog iets minder dan twee maanden en dan klinkt het startschot voor de grootste smartphonebeurs van Europa.

De LG G6 draait nog altijd op Android 7.0 Nougat. Het vlaggenschip heeft sindsdien meerdere malen een software-update ontvangen. Meestal in de vorm van beveiligingspatches, maar een enkele keer ook met een aantal nieuwe features. Zo kreeg het toestel vorig jaar augustus de gezichtsherkenningstechnologie Face Print en éénhandsbediening. Tevens waarschuwt de camera-software je als je vinger per ongeluk voor de lens schiet op het moment dat je een foto wilt schieten.

Android Oreo komt eraan

LG zit dus niet stil als het om software-updates gaat. Maar echt voortvarend gaat ze nou ook weer niet te werk. De LG G6 is inmiddels bijna een jaar oud en draait nog altijd op een verouderd besturingssysteem. Nog even en ook jij kunt aan de slag met Android 8.0 Oreo.

Misschien heb je gehoord dat LG eind december een bètaprogramma heeft gelanceerd voor de LG G6. Deze testversie is echter alleen beschikbaar voor Chinese gebruikers. Een internationale testomgeving zoals HMD Global en Samsung die hanteren voor hun vlaggenschepen is er dus jammer genoeg niet. Het is echter dankzij dit programma dat we nu weten dat Android Oreo in aantocht is. Via een e-mail laat de klantenservice van LG weten dat het vlaggenschip in februari de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem krijgt.

Er is zoals gezegd wel een addertje dat onder het gras loert. In de betreffende e-mail schrijft LG dat alleen het H870S model Android Oreo krijgt in februari. Dit specifieke model is alleen verkrijgbaar in het Midden-Oosten. Het is dus nog niet zeker of Europese klanten van LG ook in februari Android Oreo krijgen voor hun vlaggenschip. Het is in ieder geval een sterke aanwijzing dat de uitrol niet lang meer op zich laat wachten.

Nieuw in Android 8.0 Oreo

Google heeft allerlei nieuwe features toegevoegd aan Android Oreo. Eén daarvan is Notification Channels. Hiermee geef je per onderwerp (Channel) aan welke meldingen je wel en niet wil ontvangen. Je kunt dus aangeven dat je bijvoorbeeld geen sportnieuws wil ontvangen, maar wel binnenlands nieuws. Dankzij picture-in-picture kun je naar een video kijken terwijl je op internet surft. Als deze feature is ingeschakeld en je op de Home-knop drukt, verkleint het besturingssysteem de video tot een compact formaat.

Notification Dots vertellen je precies hoeveel nieuwe berichten je hebt ontvangen en dus nog moet lezen. Dat aantal verschijnt als een getal op het app-icoontje van apps die deze functionaliteit ondersteunen. Dankzij Smart Text Selection heb je nog meer mogelijkheden dan kopiëren en plakken als je tekst selecteert. Zo kun je onder meer direct een webpagina openen als je een URL arceert, of een e-mail opstellen als je een e-mailadres selecteert. En uiteraard is de algehele stabiliteit van het besturingssysteem verbeterd en de batterijduur verder geoptimaliseerd. Zoals ieder jaar krijg je ook nu weer tientallen nieuwe emoji.

Benieuwd naar alle nieuwe functies in Android 8.0 Oreo? Lees dan het volgende stuk waarin wij tot in detail uitleggen wat je van de nieuwste Android versie mag verwachten: Android 8.0 Oreo: alle nieuwe features op een rij.

Android 8.0 Oreo: alle nieuwe features op een rij

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding