Analisten hebben goede hoop voor LG G6

Analisten hebben goede hoop voor LG G6

De verkoop van de LG G5 verliep niet al te best, maar de LG G6 gaat het een stuk beter doen. Marktkenners verwachten dat het aanstaande vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse smartphonemaker in 2017 minimaal vijf miljoen keer over de toonbank gaat.

Dat zegt de zaken- en investeringsbank Credit Suisse Securities, zo ontdekte de techwebsite The Android Soul.

LG G5 en LG G5 SE

De LG G5 bracht niet het succes waarop LG had gerekend. Exacte verkoopcijfers kennen we niet, maar naar schatting werd het modulaire vlaggenschip slechts één tot twee miljoen keer verkocht. Het veroorzaakte heel wat ophef en kopzorgen bij de bestuurlijke top van het bedrijf. Daarom besloot het bedrijf om een grootschalige reorganisatie te implementeren. Honderden medewerkers werden ontslagen en vervangen door nieuwe gezichten. Tevens werd de werkgroep Program Management Office in het leven geroepen. De medewerkers hebben als taak om strategieën te ontwikkelen om de verkoop van toekomstige vlaggenschepen te verbeteren. Daarbij beperken ze zich niet tot promotie, marketing en sales, maar ook productontwikkeling en het productieproces.

Bas Dekker, commercieel directeur bij LG Benelux, zei eerder dit jaar in een interview wel een idee te hebben waarom de verkoop van de LG G5 niet al te best liep. Volgens de topman legde zijn bedrijf te veel de nadruk op het modulaire design van het vlaggenschip.

“We zeiden: de modulariteit is het belangrijkste aspect van onze smartphone. Maar we vergaten te benoemen dat de G5 verder echt een goed toestel is. De markt rekende ons uiteindelijk af op de modulariteit, en dat hebben we aan onszelf te danken.”

In de hoop de verkoop nog enigszins te stimuleren voor het einde van het jaar, bracht LG half oktober de LG G5 SE in ons land op de markt. In feite is het een budgetuitvoering van de LG G5. Grote verschil is dat hij een minder krachtige processor en minder werkgeheugen onder de motorkap huisvest. De overige specificaties zijn identiek aan zijn bijna gelijknamige voorganger.

Op betere tijden: de LG G6

De opvolger van de LG G5 gaat door het leven als de LG G6. Een groot verschil met zijn voorganger is dat hij geen modulair design krijgt. Een topman van het bedrijf bevestigde dit onlangs. Hij zei dat dit heeft te maken met de vraag vanuit de markt: consumenten zouden liever een gewone smartphone hebben in plaats van een telefoon die je met allerlei accessoires kunt uitbreiden. Omdat het bedrijf niet dezelfde fouten wil maken als bij de LG G5, heeft het daarom besloten om het volgende vlaggenschip geen modulair ontwerp mee te geven.

Verder gaat het gerucht dat de LG G6 een waterdicht design heeft en het ditmaal zonder verwijderbare batterij moet doen. Daarnaast zou de behuizing gemaakt zijn van een combinatie van glas en aluminium en draadloos opladen ondersteunen. De aansluiting voor de koptelefoon blijft bestaan en ook zou LG haar eigen mobiele betaalsysteem willen introduceren: LG Pay. Tot slot hebben we geluiden gehoord over een Qualcomm Snapdragon 835 en 6GB aan werkgeheugen.

De LG G6 belooft dus een fraai en veelbelovend vlaggenschip te worden. Marktkenners en analisten denken er kennelijk net zo over. Credit Suisse Securities voorspelt dat er komend jaar vijf miljoen exemplaren van de LG G6 verkocht worden. Hetzelfde aantal werd ook bij de LG G5 genoemd, maar is daar nooit in de buurt van gekomen. De investeringsbank heeft hogere verwachtingen van het aanstaande vlaggenschip.

De LG G6 wordt vermoedelijk op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona gepresenteerd. Het vlaggenschip zou dan in april bij ons in de schappen moeten liggen.

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones