‘LG G6 wordt waterdicht’

‘LG G6 wordt waterdicht’

De LG G6 wordt volgend jaar pas op de markt gebracht, maar nu al horen we volop geluiden over het design en de specificaties. Zo krijgt het vlaggenschip volgens de laatste berichten een waterdicht ontwerp en neemt de Zuid-Koreaanse smartphonemaker afscheid van de verwijderbare batterij.

Dat schrijft de Koreaanse ETnews op basis van anonieme bronnen uit de productieketen.

Wij schrijven al een tijdje over de LG G6, de opvolger van de commercieel gefaalde LG G5. Een belangrijke reden waarom dit vlaggenschip niet aansloeg bij het publiek, was omdat de boodschap verkeerd verpakt was. Zo werd in de promotie te veel de nadruk gelegd op het modulaire aspect van de telefoon en vergat men te zeggen dat het ook zonder deze accessoires een goede smartphone is. Dat heeft de consument de fabrikant niet in dank afgenomen, aldus commercieel directeur van LG Benelux Bas Dekker.

LG G6 is waterdicht

LG heeft echter van haar fouten geleerd en gaat het volgend jaar met de LG G6 heel anders aanpakken. Om te beginnen krijgt het toptoestel geen modulair design. De smartphonemaker kan zich niet permitteren om een nieuwe LG G5 te lanceren. Dat zou de spreekwoordelijke nekslag voor de mobiele afdeling van het bedrijf kunnen betekenen. In plaats van te kijken naar technologische hoogstandjes en innovatie, speelt LG op zeker en komt het met een gewoon ontwerp.

Dit brengt één groot voordeel met zich mee: hierdoor wordt het volgende vlaggenschip waterdicht. De Zuid-Koreaanse smartphoneproducent heeft hier de nodige ervaring mee, maar deze feature zagen we de afgelopen jaren niet terug bij de vlaggenschepen van het bedrijf. Het volgende topmodel is wel waterdicht. Welke IP-certificering het toestel krijgt is niet bekend, wel dat het bedrijf gebruik maakt van een soort waterdichte lijm in plaats van waterdichte banden. Dat is een goedkoper alternatief dan de methode die we onder meer bij Samsung aantreffen.

Volgens een medewerker van LG is het niet meer dan vanzelfsprekend dat het volgende vlaggenschip waterdicht is. Tegenover ETnews verklaart hij dat Japan een vochtig en regenachtig klimaat heeft en dat Japanners dol zijn op hete bronnen. Kortom, de vraag naar waterdichte telefoons is groot in dit land.

Overigens hoorden we eerder het gerucht dat LG juist wel voor een verwijderbare batterij zou kiezen voor de LG G6. Dit had met de Samsung Galaxy Note 7 te maken. Als zich onverhoopt een probleem mocht voordoen met de accu, dan kan deze eenvoudig vervangen worden. Bovendien is het beter voor het milieu, omdat slechts één onderdeel vervangen hoeft te worden in plaats van een geheel toestel. In hoeverre dit een overweging is voor de fabrikant durf ik niet te zeggen, maar het zou in ieder geval een rol kunnen spelen.

Draadloos opladen

The Investor schrijft dat de LG G6 draadloos is op te laden. Meer details hierover geeft de Koreaanse techsite niet, maar het klinkt in ieder geval aannemelijk. Zo introduceert LG met de komst van het nieuwe vlaggenschip een nieuw betaalsysteem: LG Pay. Hiermee kunnen klanten straks contactloos betalen. Een dergelijke feature vinden we reeds bij enkele modellen bij Apple en Samsung. Het gerucht gaat dat LG hiervoor een techniek gebruikt die Magnetic Secure Transmissions of MST heet. Hiermee hoef je een smartphone alleen langs een magnetische kaartlezer bij de kassa te halen om mobiel te betalen.

Meer is er momenteel niet bekend over de LG G6. Zodra we meer over het aanstaande vlaggenschip van LG horen, lees je dat uiteraard hier op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones