‘LG G7 komt in april uit’

‘LG G7 komt in april uit’

De LG G7 ligt op 20 april in de winkels. Een maand eerder wordt hij uit de doeken gedaan tijdens een persconferentie. Dat heeft een telecominsider bevestigd aan The Investor, een Zuid-Koreaanse krant. Welke naam het nieuwe vlaggenschip meekrijgt, is nog niet bekend.

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat LG diens G-serie gaat ‘rebranden‘, vanwege tegenvallende verkopen. Met welke nieuwe naam men op de proppen gaat komen, is nog niet bekend. Volgens sommigen gaat men de toestellen simpelweg cijfers meegeven terwijl een ander weer opteert voor een compleet andere strategie. Hoe dan ook, totdat we zekerheid krijgen houden we LG G7 als werktitel aan. Volgens de Zuid-Koreaanse krant The Investor gaat dit toestel in april in de verkoop. Hierbij vindt de officiële presentatie in maart plaats. Men deelt deze informatie naar aanleiding van een anonieme bron welke werkzaam is bij één van de drie grootste providers in Zuid-Korea. Dit moet dus een medewerker van SK Telecom, KT of LG UPlus betreffen.

‘LG G7 ligt op 20 april in de winkels’

Deze medewerker heeft verteld dat de wereldwijde releasedatum voor de LG G7 op 20 april ligt. Zodoende komt het toestel ruim een maand later uit dan diens voorganger, de LG G6, een jaar eerder. Dit toestel werd immers in februari aangekondigd en vanaf maart verkocht. Dankzij deze vertraging is het dus ook uitgesloten dat LG het nieuwe vlaggenschip op de Mobile World Congress uit de doeken doet. Deze beurs, die plaatsvindt in Barcelona, eindigt namelijk op 1 maart. Het is daarbij niet aannemelijk dat men tot de laatste beursdag wacht om dit toestel uit de doeken te doen. Men dient dan immers de daarvoor gepresenteerde telefoons ruimschoots te overtreffen om media-aandacht te generen. Dit terwijl naar verluidt de opvolger van de Samsung Galaxy S8, de Samsung Galaxy S9, wel tijdens deze beurs onthuld gaat worden.

Conceptafbeelding van de LG G7

Profiteert Samsung ten koste van LG?

Zodoende zou het weleens zo kunnen zijn dat Samsung hierdoor strategisch profiteert van de vertraging vanuit LG zijde. De Samsung Galaxy S8 werd vorig jaar immers in maart onthuld tijdens een eigen persevenement, en vanaf april wereldwijd verkocht. Hierbij is het dus nog echter wel de vraag of Samsung het podium van de MWC-beurs gaat benutten, of een eigen persevenement organiseert. Doorgaans opteert men voor de tweede optie bij de presentatie van een vlaggenschip. De druk ligt er dan hoe dan ook op voor LG, maar zojuist een nieuwe directeur voor de telefoontak is aangesteld. Vorige modellen waren immers geen garanties voor forse verkoopaantallen. Derhalve presteert de mobiele divisie al enkele jaren matig.

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones