LG G7 mogelijk niet onthuld op MWC

LG logo

LG gaat haar smartphonestrategie aanpassen. In plaats van vaste momenten te kiezen om haar nieuwste mobiele telefoons uit de doeken te doen, gaat de Koreaanse producent smartphones uitbrengen ‘als dat nodig is’. Betekent dit dat LG volgende maand niet de LG G7 op het Mobile World Congress (MWC) presenteert?

‘Indien nodig’

LG gaat het over een andere boeg gooien. Cho Sung-jin, de vicevoorzitter bij het bedrijf, vertelt in een persconferentie op de Consumer Electronics Show (CES) dat het niet langer nieuwe smartphones gaat lanceren op vaste tijdstippen puur omdat concurrenten dat ook doen. In zijn woorden:

“We zullen nieuwe smartphones onthullen wanneer dat nodig is. We zullen geen nieuwe toestellen lanceren omdat onze rivalen dat doen. We zullen langer vasthouden aan onze bestaande modellen, onder meer door meerdere nieuwe varianten van de bestaande -G en -V serie te introduceren.”

Het bovenstaande antwoord volgde op een vraag van een van de aanwezige journalisten. Hij vroeg aan Sung-jin wanneer het bedrijf de LG G7 ging presenteren. Een direct antwoord krijgen we niet op deze vraag van de vicevoorzitter. Sterker nog, het wekt de indruk dat het vlaggenschip mogelijk niet volgende maand op het MWC wordt gepresenteerd. Dat was in het verleden wel de gebruikelijke gang van zaken. Zo onthulde de fabrikant onder meer de LG G5 en LG G6 op de smartphonebeurs in Barcelona.

Meerdere -G en -V varianten op komst

Dat houdt vanzelfsprekend niet in dat we straks op het MWC geen nieuwe toestellen van LG hoeven te verwachten. Integendeel. Sung-jin zegt dat LG plannen heeft om meerdere uitvoeringen in de -G en -V serie uit te brengen. Dat zagen we de afgelopen jaren ook al. Naast de dure vlaggenschepen zagen we ook goedkopere varianten van deze toestellen. Denk aan de LG G5 SE, LG Q6, LG Q6+ en LG Q6a. Alleen de eerste twee modellen vonden hun weg naar ons land, maar dat terzijde. De V-reeks bestaat enkel uit premium toestellen als de LG V20, LG V30 en LG V30 Plus. Wellicht kunnen we komend jaar meerdere betaalbare varianten in deze serie verwachten.

Lithiumtekort

Waarom LG haar smartphonestrategie verandert is een verhaal apart. Sung-jin zegt hierover dat LG zich zorgen maakt over de voorraden lithium, de belangrijkste grondstof voor batterijen. “We vinden het belangrijk om een goed platform langer aan te houden. Tevens zijn er zorgen ontstaan over de voorraad van de grondstof lithium”, aldus de topman.

Of dat de voornaamste reden is voor deze koerswijziging valt te betwijfelen. LG is een internationaal gevestigd en bekend merk dat op vele gebieden actief is. Eén daarvan is smartphones. Helaas laat het succes vanuit commercieel perspectief te wensen over. Het conglomeraat uit Zuid-Korea moet al 11 kwartalen op rij noodgedwongen verliezen noteren in haar boeken. Gelukkig voor LG hebben deze slechte financiële cijfers alleen betrekking op de smartphonedivisie en floreert het bedrijf als geheel wel goed. Wellicht is de nieuwe smartphonestrategie een poging om het tij te keren en de smartphone-afdeling weer winstgevend te maken.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones