LG G7 wordt genoemd in nieuwe app

De LG G7 wordt in de beschrijving van de pas gelanceerde LG Wallet-app genoemd. Zodoende verklapt LG dat het nieuwe vlaggenschip op handen is. Vermoedelijk gaat deze echter wel door onder een andere noemer, getuige het recente nieuws van de naamsverandering.

Het lijkt erop dat LG zijn mond voorbij heeft gepraat. In de beschrijving van de recentelijk uitgekomen ‘LG Wallet’ blijkt namelijk dat de app compatibel is met de LG G7. De opvolger van de LG G6 gaat echter door het leven onder een andere naam, zoals we onlangs concludeerden. Het lijkt er dan ook op dat de begeleidende tekst verouderd is en spoedig aangepast wordt. Wel hebben we zodoende bevestiging gekregen dat het nieuwe vlaggenschip in de maak is. Momenteel werkt de app enkel met de LG V30, het andere vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Je hebt er momenteel echter weinig aan, aangezien LG Pay niet in Nederland actief is.

‘LG krijgt het lastig’

Dankzij deze dienst gebruik je je telefoon als portemonnee. Je hoeft enkel de telefoon even tevoorschijn te halen bij het afrekenen en de betaling te autoriseren middels een vingerafdrukscan en klaar ben je. Zodoende betreedt LG een steeds drukker wordende markt waarin meerdere partijen hun naam proberen te vestigen. Onder meer Apple en Samsung hebben ook al hun eigen betaaldiensten, respectievelijk Apple Pay en Samsung Pay geheten. Analisten voorspellen dat deze twee de markt van mobiele betalingen zullen gaan domineren. Momenteel verdelen beide partijen de markt voor telefoons ook al, dus is het een logisch gevolg. Wel wordt voorspeld dat Samsung een voordeel heeft dankzij het grotere assortiment. In Nederland staat mobiel betalen nog in de kinderschoenen. Dat terwijl het in delen van Azië steeds meer gemeengoed wordt.

Wat weten we over de LG G7?

Ten eerste is LG G7 dus een werktitel. Men is namelijk van plan de G-serie te rebranden, dus van een andere naam te voorzien. Hoe of wat, dat weten we nog niet. Vermoedelijk weten we na het Mobile World Congress van begin volgende maand meer. Dan staat er immers een persconferentie gepland. Tot nog toe wijzen alle geruchten erop dat de LG G7 een zogenoemd edge-to-edge beeldscherm krijgt met een diagonaal van rond de 6″. Groot voordeel van weinig schermranden is immers dat het schermoppervlak toeneemt, zonder dat de afmetingen groter worden. Naar verluidt is de vingerafdrukscanner op de achterzijde bevestigd. Men is vermoedelijk ook bezig met een irisscanner, naar voorbeeld van concurrenten Apple en Samsung. Qua specificaties zien we de Snapdragon 845 processor steeds vaker terugkomen.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones