LG G7 zowel met LCD als OLED beeldscherm beschikbaar

LG G7 zowel met LCD als OLED beeldscherm beschikbaar

Terwijl eerdere geruchten suggereerde dat LG volledig op LCD zou overstappen voor het aankomende LG G7 vlaggenschip blijkt nu dat er twee versies komen. Een model met een MLCD beeldscherm en een OLED variant.

De strijd tussen LCD en OLED beeldscherm woedt al enkele jaren. Samsung is eigenlijk de enige fabrikant die de prachtige OLED beeldschermen maakt gevolgd door LG en het Chinese BOE. Een OLED beeldschermen is tegenwoordig één van de premium kenmerken geworden van vlaggenschepen en daarom leek de keuze van LG voor LCD bij de LG G7 tegenstrijdig. De fabrikant uit Korea blijkt nu ook te kiezen voor twee modellen van de LG G6 opvolger. De ene wordt voorzien van een helder MLCD beeldscherm terwijl de andere een OLED beeldscherm krijgt.

LG G7 is beschikbaar met LCD of OLED

Het grootste verschil tussen LCD en OLED is natuurlijk de prijs. Daarnaast de OLED technologie het voordeel dat deze beeldscherm bestaan uit afzonderlijke pixels. Daardoor kun je bijvoorbeeld slechts enkele pixels laten oplichten. Always On maakt gebruik van die techniek en hierdoor zie je wel notificaties maar hoeft niet het hele scherm van stroom worden voorzien. OLED panelen zijn energie zuiniger maar wel duurder. Daarnaast is de beschikbaarheid van de P OLED panelen een probleem. LG heeft daarnaast een nieuw type LCD beeldscherm. De MLCD techniek is door LG ontwikkeld en biedt een maximale helderheid van 800 nits. Het nieuwe type LCD scherm is energiezuiniger dan IPS beeldschermen.

Waarom geen P OLED beeldscherm?

Mydrivers meldt dat LG niet zonder reden kiest voor twee type beeldschermen. De fabrikant loopt in de ontwikkeling van P-OLED namelijk achter op marktleider Samsung. De AMOLED beeldschermen van Samsung zijn van hogere kwaliteit. LG heeft de P-OLED beeldschermen al geleverd voor de LG V30 maar ook de Nokia 8 Sirocco en Google Pixel 2 XL hebben een P-OLED beeldscherm. De beeldschermen hebben echter nog verschillende kinderziektes zoals burn-rate, quasi-kleur, zuiverheid en zelfs een groene rand.

LG G7 specificaties

Volledig volgens de laatste trends beschikt de LG G7 over een groot beeldscherm dat vrijwel de volledige voorkant inneemt. Aan de bovenkant mag je ook hier een inkeping verwachten (notch). Opnieuw wordt de smartphone uitgerust met twee hoofdcamera’s en de krachtbron is vrijwel zeker de Snapdragon 845 processor van Qualcomm.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones