LG: ‘In de toekomst meer modulaire smartphones’

LG: ‘In de toekomst meer modulaire smartphones’

De LG V20 is geen modulaire smartphone zoals je wellicht weet. Maar dat wil niet zeggen dat LG van het concept is afgestapt. De Zuid-Koreaanse smartphonemaker gaat in de toekomst meerdere modulaire smartphones op de markt brengen.

Dat bevestigt Ken Hong, woordvoerder bij LG, desgevraagd tegenover CNET.

LG heeft tot op heden niet bepaald veel succes met modulaire smartphones. De LG G5 bracht niet het succes waar het bedrijf zo op gehoopt had, onder meer door de komst van toestellen als de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge. Een commerciële flop is te sterk uitgedrukt, maar feit is dat het toestel minder goed verkoopt dan verwacht. De LG G5 was een bijzondere smartphone: het was namelijk een van de eerste modulaire smartphones ter wereld. Hoewel, ‘modulair’ is niet helemaal het juiste woord om de LG G5 te omschrijven. Het is eerder een mobiele telefoon die je met modulaire accessoires kunt uitbreiden, zoals een externe cameramodule en krachtigere speakers. In technisch opzicht is dat wezenlijk iets anders. Maar voor het gemak wordt het vlaggenschip desalniettemin een modulaire smartphone genoemd.

Het geringe succes van de LG G5 heeft ervoor gezorgd dat LG een grootse reorganisatie op gang heeft gebracht. Zo verloren honderden medewerkers hun baan en werden nieuwe mensen aangenomen in de hoop het tij te keren. Tevens riep de smartphonemaker een speciale werkgroep in het leven die de verkoop van dit toestel en toekomstige vlaggenschepen moet bevorderen, van distributie tot marketing.

LG V20

‘Meer modulaire smartphones in aantocht’

Deze week onthulde LG zijn nieuwste vlaggenschip: de LG V20. Voordat deze telefoon daadwerkelijk het levenslicht zag, werd er volop gespeculeerd over het ontwerp en de specificaties. Eén van die geruchten suggereerde dat het toestel een modulair design zou krijgen, vergelijkbaar met de LG G5. Zoals we inmiddels weten is dat er niet van gekomen: de LG V20 is een doodnormale smartphone, net als alle andere. Enige verschil ten opzichte van menig toestel van de concurrentie is dat je het metalen achterpaneel kunt losmaken om de simkaart en microSD-kaart te plaatsen en de batterij te vervangen.

Dat het nieuwe vlaggenschip geen modulaire eigenschappen heeft, zette ons aan het denken: heeft LG soms geen vertrouwen meer in het concept? Daar is volgens Ken Hong, woordvoerder bij LG, niets van waar.  Tegenover CNET laat hij weten dat LG alle intentie heeft om in de toekomst nieuwe modulaire smartphones te maken en op de markt te brengen.

Waarom heeft de LG V20 dan geen modulaire accessoires zoals de LG G5? Daarvoor heeft Hong een eenvoudige verklaring: de ontwikkelingscyclus van de LG V20 was al van start gegaan voordat de LG G5 verkrijgbaar was. Door de ondermaatse verkoopresultaten van de LG G5 besloot LG om het concept van het nieuwste vlaggenschip niet te veranderen.

De eerstvolgende modulaire smartphone van LG wordt hoogstwaarschijnlijk de LG G6. Deze wordt begin volgend jaar verwacht.

LG V20

De LG V20 heeft onder meer een 5.7 inch IPS LCD display met Quad HD resolutie (1440 bij 2560 pixels), Qualcomm Snapdragon 820 quad-core processor, 4GB werkgeheugen, 64GB intern geheugen, een dual-camerasysteem met een resolutie van 16 en 8 megapixels, en een 32-bit Hi-Fi Quad DAC voor de ultieme muziekervaring. Verder is het de eerste smartphone ter wereld die standaard met Android 7.0 (Nougat) komt. Voor een uitvoerige bespreking van de specificaties van  de LG V20, surf je naar dit artikel.

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones