LG introduceert vlaggenschip LG G3

LG G3Er gaan al maanden geruchten en speculaties over het nieuwe vlaggenschip van LG, maar nu is het dan toch officieel. In een persbericht kondigt LG de nieuwe G3 aan en zet de smartphone neer als het nieuwe ‘flagship’ en de opvolger van de LG G2. De LG G3 is ontworpen onder het concept Simple is the New Smart en beschikt over de nieuwste en laatste technologie, waardoor het toestel wel eens een geduchte concurrent van de HTC One M8 en de Samsung Galaxy S5 zou kunnen worden.

Specificaties

Een aantal dingen valt op aan de nieuwe LG G3. Zo heeft de smartphone een groot 5,5 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2540 bij 1440 pixels. Die hoge resolutie zorgt voor een betere kwaliteit dan bij full-hd-schermen van andere high-end-telefoons. Omdat een groot scherm erg veel energie verbruikt, heeft LG enkele energiebesparende functies toegevoegd, de zogenaamde Adaptive Optimalisation. Dit bestaat uit drie onderdelen: adaptive framerate, adaptive clocking en adaptive timing control.

Het design van dit high-end toestel is voor het grootste gedeelte gelijk aan dat van zijn voorloper, de LG G2. De achterkant is opnieuw van kunststof, maar LG heeft de G3 een metale look gegeven. Desondanks voelt de telefoon nog steeds plastic aan. Het voordeel daarvan is wel dat de achterkant makkelijk te verwijderen is.

De software en de interface van de LG G3 zijn flink op de schop genomen. Het eerst zo drukke design is veranderd in een rustige design waarbij iedere functie een eigen kleur heeft. Het toestel draait vanzelfsprekend op Android 4.4.

Nieuwe features

De LG G3 beschikt over enkele nieuwe features, waaronder de ‘Smart Keyboard’, ‘Smart Notice’ en ‘Smart Security’.

Door de Smart Keyboard ‘leert het toetsenbord terwijl de gebruiker typt’. Het slimme toetsenbord reduceert typefouten tot 75 procent door typegewoontes te traceren en te analyseren. Daardoor weet het toetsenbord intuïtief welk woord de gebruiker bedoelt te typen. Daarnaast is ook de hoogte van het toetsenbord aanpasbaar.

Smart Notice probeert mee te denken met de gebruiker en doet aanbevelingen op basis van het gedrag van de eigenaar, telefoongebruik en locatie. Zo kan het zijn dat de telefoon je herinnert aan gemiste oproepen of je oproept om ongebruikte bestanden weg te gooien. Het is zelfs zo dat de G3 je vraagt om een paraplu mee te nemen omdat het kan gaan regenen.

Smart Security zorgt voor een veiligere telefoon. De functie Knock Code zorgt er bijvoorbeeld voor dat de telefoon op een persoonlijke manier te ontgrendelen is, en met de Kill Switch is het juist mogelijk om het toestel op afstand te vergrendelen.

Camera

De G3 beschikt over een 13 megapixelcamera met optische beeldstabilisatie. Daarnaast beschikt de camera over de Laser Auto Focus. Daardoor stelt de camera – zelfs bij erg weinig licht – snel scherp door de afstand te meten tussen het onderwerp en de camera met behulp van een laserstraal. Deze technologie wordt ook door onder andere de politie gebruikt om snelheden te meten. Dat geeft maar aan hoe snel deze nieuwe smartphone foto’s kan maken.

De frontcamera heeft een lens van 2.1 megapixel met een grotere diafragma, zodat er bij selfies meer licht wordt opgevangen. Een extra functie die aan de frontcamera is toegevoegd is de ‘gesture control’. Je kan daarbij het toestel neerzetten, en door een vuist te maken foto’s laten nemen. De camera herkent dit gebaar namelijk en begint dan met aftellen.

Alle specificaties op rij:

Chipset: Qualcomm Snapdragon 801 (2,5 GHz Quad-Core)
Display: 5,5 – inch Quad HD IPS ( 2560 x 1440 , 538ppi )
Geheugen: 16/32GB eMMC ROM / 2/3GB DDR3 RAM / microSD slot (128GB max)
Camera: Achter 13.0MP met OIS + en Laser Auto Focus / Voor 2.1MP
Batterij: 3000 mAh (verwijderbaar)
Besturingssysteem: Android 4.4.2 KitKat
Afmetingen: 146,3 x 74,6 x 8,9 millimeter
Gewicht: 149g
Netwerk: 4G / LTE / HSPA + 21 Mbps (3G)
Connectiviteit: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth Smart Ready (Apt-X), NFC, SlimPort,
A-GPS/Glonass, USB 2.0
Kleur: Metallic Black, Silk White, Shine Gold, Moon Violet, Burgundy Red
Overig: Smart Keyboard, Smart Notice, Knock CodeTM, Guest Mode, etc.

De G3 wordt aangeboden in vijf kleuren: Metallic Black, White Silk, Shine Gold, Moon Violet en Burgundy Red. De uitrol van het toestel zal vanaf 28 mei beginnen in het thuisland, Zuid-Korea. Wanneer de telefoon beschikbaar is in Nederland is nog niet bekend.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones