LG K-serie 2017 mysterie ontrafeld

LG K-serie 2017 mysterie ontrafeld

Tijdens het Mobile World Congress 2017 in Barcelona toonde LG de nieuwe K-lijn. De voordelige smartphones waren op het oog stuk voor stuk uitgerust met een vingerafdrukscanner. Niets blijkt minder waar, want de volledige LG K-serie van 2017 heeft alleen een knop achterop.

Een oplettende lezer attendeerde Telefoonabonnement.nl op het gebrek aan een vingerafdrukscanner van de LG K10 2017 en ook de K4 en K8 telefoons van 2017. Terwijl live verslagen vanuit het Mobile World Congress te Barcelona nog spraken van een vingerafdrukscanner, blijkt dat LG de telefoons zonder vingerafdrukscanner lanceert. Zelfs het topmodel de LG K10 2017 heeft geen vingerafdrukscanner.

LG K-serie mysterie

Wanneer je kijkt naar de LG K10 2017, de LG K8 2017 en de LG K4 2017, lijkt het alsof de telefoons een vingerafdrukscanner hebben aan de achterkant. Een plek vergelijkbaar met die van de LG G6. Live verslagen vanuit het Mobile World Congress te Barcelona in februari spraken van een vingerafdrukscanner aan de achterkant van de LG K10 2017.

LG K-serie 2017

Een oplettende lezer van Telefoonabonnement.nl liet ons weten dat de volledig K-serie van 2017 geen vingerafdrukscanner heeft. Naar aanleiding van deze lezer is contact opgenomen met LG en het bedrijf bevestigd dat de volledig K-serie van 2017 in de Beneluxe geen vingerafdrukscanner heeft. Maar hoe zit dat dan met de LG K10 2017 die onze collega’s van AndroidPlanet op het Mobile World Congress aantroffen?

Zuid Koreaanse LG K10 2017 met vingerafdrukscanner

Na wat speurwerk kwamen we er achter dat de Europese sites met de LG K10 2017 stuk voor stuk geen melding maken van enige vingerafdrukscanner. Maar ook in Duitsland, Engeland en Italië wordt geen uitgebreide reclame gemaakt voor de aanwezigheid van een vingerafdrukscanner.

In Zuid-Korea zien we een nieuwe telefoon die sprekend op de K10 2017 lijkt, onder de naam LG X400. De Koreaanse fabrikant toont een toestel met de looks van de LG K10 2017 en dezelfde specs waaronder een vingerafdrukscanner. Bij de LG X400 is de knop onder de LED-flitser te gebruiken als vingerafdrukscanner. Je kunt de knop daarnaast in drukken en gebruiken voor selfies of screenshots.

Vingerafdrukscanner LG X400

LG K-Serie zonder vingerafdrukscanner

Een van de sellingpoints van de LG K-serie was op het oog de vingerafdrukscanner. De scanner is op de een of andere manier verdwenen in de Europese modellen. Zelfs top model, de LG K10 2017, zit zonder. De knop aan de achterkant van de LG K-serie 2017 start het toestel op en sluit de telefoon af. Het blijkt dat de thuismarkt van LG in ieder geval kan genieten van de vingerafdrukscanner op het voordelige toestel van LG. Wij in Europa moeten het echter doen met een powerknop die veel, erg veel weg heeft van een vingerafdrukscanner. Een gemiste kans LG.

LG K-Serie 2017

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones