23 oktober 2014 door in LG.

LGSmartphonefabrikant LG komt binnenkort waarschijnlijk met een middenklasser telefoon met de eigen Odin-processor. Het zou gaan om een G3-spinoff, die qua uiterlijk dan ook veel overeenkomsten moet vertonen. LG werkt sinds 2012 aan haar eigen Odin-processoren. De komst van de processor in smartphones is al een aantal keer uitgesteld vanwege koelingsproblemen. Ook zou de chip teveel energie verbruiken. De midranger zou het eerste middenklasser toestel van LG worden dat een processor van eigen huis onder de motorkap heeft zitten.

Dat schrijft de Zuid-Koreaanse technologiewebsite ZDNet op haar website. ZDNet baseert zich op bronnen binnen LG. Volgens deze bronnen zou LG de telefoon wellicht deze week al aankondigen: “De telefoon die op LG’s eigen processor draait, kan elk moment worden gepresenteerd”, aldus een betrokkene.

G3-familie

Het is nog onbekend wat het toestel verder voor specificaties zal meekrijgen. Meerdere bronnen denken dat de telefoon zal worden opgenomen in de G3-familie, waar naast het eerder genoemde vlaggenschip ook nog andere telefoons zitten, waaronder de spin-off G3 s. Qua specificaties verwacht men echter dat het hier om een midranger gaat.

Chipset

De aanstaande introductie van deze spin-off lijkt erop te wijzen dat LG meer tijd nodig lijkt te hebben om zelf een chipset te maken die daadwerkelijk in een vlaggenschip als de LG G3 kan. De Odin-processor die voor de spin-off wordt gebruikt heeft Cortex A15-kernen, een big.LITTLE-indeling en ondersteunt daarnaast full HD-schermen.

Beschikbaarheid

Er is nog heel weinig duidelijk over het toestel, en het is dan ook nog onbekend of LG de telefoon alleen in Zuid-Korea gaat verkopen, of dat er sprake is van een wereldwijde release. Ook van een adviesprijs is nog niets duidelijk

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones