21 juli 2014 door in LG.

LGIn navolging op LG’s nieuwe vlaggenschip, de G3, introduceert het bedrijf nu ook de kleinere en goedkopere variant. De mini-versie zal de LG G3 S gaan heten. Deze compactere versie van de G3 heeft nog steeds een behoorlijk groot scherm, maar wel een lagere adviesprijs.

Het scherm van de G3 S is met 5 inch een halve inch kleiner. Toch doet het toestel de naam ‘mini-versie’ nauwelijks eer aan. Het toestel, dat in andere landen wordt verkocht onder de naam G3 Beat, heeft echter wel minder spectaculaire specificaties. Daardoor is het toestel ook flink in prijs verlaagd ten opzichte van zijn grote broer, de LG G3.

Specificaties

De resolutie is verlaagd naar 1280 bij 720 pixels. Dat is flink wat minder dan bij de grotere variant, die nog beschikte over een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Daarnaast draait het toestel op een oudere Snapdragon 400-processor en beschikt de telefoon over een interne opslag van 8 GB. Ook het werkgeheugen is flink verminderd, slechts 1 GB.

Het toestel beschikt nog altijd over een goede camera met 8.0 megapixel en een razendsnelle autofocus waarmee het mogelijk is om snel scherp te stellen.

LG G3

Uiterlijk

Het uiterlijk van de LG G3 S is wel bijna hetzelfde als die bij de G3. Ook de mini-variant heeft kleine schermranden, waardoor het scherm 74 procent van de telefoon beslaat. Volgens LG is dit het enige middenklassetoestel waarbij de verhouding scherm-rand zo hoog is.

In tegenstelling tot de behuizing van de G3 is de metalen afwerking aan de achterkant van de G3 S verdwenen. In plaats hiervan is plastic gebruikt.

De LG G3 S is al in Zuid-Korea te koop en zal vanaf begin september ook in Nederland en België in de winkels liggen. De adviesprijs is 299 euro, en is daarmee gelijk met de adviesprijs van de vorig jaar uitgebrachte LG G2 Mini.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones