28 oktober 2014 door in LG.

LGLG heeft voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf een eigen mobiele processor voor smartphones ontwikkeld. Dat maakt het Zuid-Koreaanse bedrijf vrijdag aan de pers bekend.

De processor, die de naam Nuclun zal krijgen, heeft acht kernen en is dus een octacore processor. Deze acht kernen maken het mogelijk om de taken beter te kunnen verdelen en zo efficiƫnter te werken. De meeste chips die momenteel in smartphones verwerkt zijn, beschikken over vier kernen. Samsung en chipmakers als Qualcomm hebben inmiddels echter ook octacore processoren uitgebracht.

Nuclun

LG gebruikt voor de Nuclun vier 1,5 GHz-kernen, de ARM Cortex A-15 en vier 1,2 GHz-kernen, de ARM Cortex-A7. De eerste vier kernen zijn vooral bedoeld voor de zwaardere taken, terwijl de laatste vier juist moeten zorgen voor energiebesparing bij simpelere opdrachten.

LG heeft de chip gebouwd op het big.little-principe. Daarbij kunnen taken beter worden verdeeld over de acht kernen. De architectuur die de smartphonefabrikant voor de Nuclun gebruikt bestaat al langere tijd. Het is vooralsnog onbekend welke prestaties en snelheden de processor zal gaan halen.

Wel is bekend dat de Nuclun 4G+, oftewel LTE Advanced, zal gaan ondersteunen. Hierdoor worden internetsnelheden mogelijk van maximaal 225 Mbps. Voorwaarde daarbij is wel dat het netwerk van de desbetreffende provider deze snelheden moet ondersteunen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones