LG maakt minder winst dan verwacht

LG overname Pantech

LG boekt meer winst en omzet, maar volgens analisten niet genoeg. Het bedrijf maakt vanochtend in een blogpost bekend hoe de cijfers over het tweede kwartaal van 2017 eruit zien. De vermoedelijke oorzaak van de tegenvallende resultaten ligt bij de mobiele divisie.

Het is weer tijd voor de grote bedrijven der aarde om hun financiƫle boeken op te maken. Eerder vandaag schreven wij al over Samsung welke eerst een voorspelling de wereld instuurt. De definitieve cijfers van dit bedrijf volgen later in de maand maar de verwachtingen zijn hooggespannen. Men verwacht de hoogste winst ooit. Ook concurrent LG is bezig met het opmaken van de boeken. De resultaten zijn tweeledig. Aan de ene kant boekt het bedrijf meer winst en omzet vergeleken bij dezelfde periode vorig jaar. Aan de andere kant doet het bedrijf het minder goed dan analisten hadden verwacht. LG boekte in het tweede kwartaal van 2017 een omzet van bijna 12 miljard euro. Hierbij maakte het bedrijf een winst van ruim 500 miljoen. Deze cijfers zijn respectievelijk 3.9 en 14 procent hoger dan dezelfde periode vorig jaar, maar alsnog minder dan verwacht.

Hoge verwachtingen

Enkele marktanalisten en accountants hadden namelijk de verwachting dat het bedrijf ruim 600 miljoen winst zou draaien op een omzet van 12.5 miljard. Waar de lichtelijk tegenvallende resultaten aan liggen heeft het bedrijf niet kenbaar gemaakt. De verwachting is echter dat voornamelijk de mobiele divisie van het conglomeraat op de marges drukt. Volgens See Kwon – marktanalist bij Dongbu Securities, een gerenommeerde financiĆ«le instelling – zou voornamelijk de LG G6 minder goed presteren dan verwacht. Volgens hem maakt de gehele mobiele tak van LG een verlies van bijna 80 miljoen euro. Hij doet zijn uitspraken op basis van enkele aannames. Hierbij doet het nieuwe LG vlaggenschip het overigens wel beter dan zijn voorganger, de LG G5.

Marketingkosten

De marketingkosten van de LG G6 zouden echter zeer hoog zijn waardoor de uiteindelijke marge flinterdun is. Het valt ons de laatste tijd ook op dat LG steeds meer acties onderneemt om zijn toestellen aan de man te brengen. Momenteel geeft de fabrikant bijvoorbeeld een gratis B&O Play headset weg bij het aanschaffen van een G6. Dit zijn allemaal kosten die je als fabrikant dient te maken. Ook stunt de fabrikant regelmatig met prijzen door toestellen tegen een gering bedrag in de eigen webshop aan te bieden.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones