LG onthult LG X5 en LG X Skin

LG onthult LG X5 en LG X Skin

LG heeft tegen alle verwachtingen in twee nieuwe telefoons uit de doeken gedaan: de LG X5 en LG X Skin. Het zijn allebei midrange smartphones met een prijskaartje dat onder de 200 euro ligt. Of en wanneer deze naar ons land komen is niet bekend.

LG overspoelt de markt met scherp geprijsde middenmoters. Zo zagen in februari op het Mobile World Congress (MWC) de LG X Screen en LG X Cam het levenslicht. De eerste is inmiddels vrij verkrijgbaar in ons land, de tweede is vooralsnog alleen via een pre-order te bestellen. Alsof dat nog niet genoeg was onthulde het Zuid-Koreaanse bedrijf half juni nog eens vier nieuwe smartphones: de LG X Power, LG X Mach, LG X Style en LG X Max Fill Out. Uit het niets heeft de fabrikant daar nog eens twee nieuwe toestellen aan deze toch al indrukwekkende line-up toegevoegd: de LG X5 en LG X Skin. Het zijn twee midrange smartphones voor minder dan 200 euro.

Specificaties LG X5

De LG X5 heeft een 5.5 inch scherm met HD-resolutie. Onder de kap vinden we een quadcore-processor van MediaTek die geklokt is op 1.3GHz, 2GB aan werkgeheugen en 16GB opslagruimte. Het geheugen is met microSD-kaart uit te breiden, naar verluidt tot 32GB. De camera’s van de LG X5 zijn identiek aan die van de LG X Power. Deze hebben een resolutie van 13 en 5 megapixels. De primaire camera is voorzien van autofocus en enkele LED-flitser. De accu heeft een vermogen van 2.800 mAh. Het toestel is 7,2 millimeter dik, weegt 133 gram en draait op Android 6.0 (Marshmallow).

De LG X5 zal later deze week in de schappen van Zuid-Koreaanse winkels verschijnen. Daar gaat hij voor omgerekend 155 euro over de toonbank.

LG X5 en LG X Skin

LG X5 (l) en LG X Skin (r)

Specificaties LG X Skin

De LG X Skin is dunner en lichter dan de LG X 5: om precies te zijn 6,9 millimeter tegenover 7,2 millimeter, en het gewicht komt uit op 122 gram tegenover 133 gram voor de X5. Ondanks het hogere prijskaartje vallen sommige specs wat lager uit dan andere. De vierkernige 1.3GHz processor van MediaTek is identiek, maar het werkgeheugen van 1.5GB valt een fractie lager uit. Ook de batterij is met een capaciteit van 2.100 mAh een stuk minder krachtig dan de LG X5. Daar staat tegenover dat je een kwalitatief betere selfiecamera van 8 megapixels krijgt. De hoofdcamera is eveneens 13 megapixels.

De LG X Skin ligt al sinds vorige maand in Zuid-Korea in de winkels. De vraagprijs bedraagt omgerekend ongeveer 180 euro. Voor beide toestellen geldt dat het onbekend is of en wanneer de toestellen hun weg naar de Benelux vinden.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones