LG ontwikkelt scherm met zeer hoge resolutie

lg-logoEen 5,5 inch touchscreen scherm met een resolutie van maar liefst 2560 x 1440 pixels. Deze resolutie hebben wij op kantoor ook maar dan met een 27 inch beeldscherm. LG is erin geslaagd om deze resolutie te gebruiken voor een smartphone scherm. Wanneer de schermen worden gefabriceerd en daadwerkelijk in mobiele telefoons te zien zijn is nog afwachten, maar dat ze eraan komen is een feit.

Hoogste resolutie smartphone scherm ooit

Stel je eens voor: een smartphone met een hogere resolutie dan een full hd televisie. Apple heeft al vaker dat soort resoluties waargemaakt maar dit ging om monitoren en MacBooks. Op dit moment is de hoogste resolutie van een smartphone de resolutie voor full hd, 1920 x 1080 pixels. Dat is eigenlijk al extreem hoog voor een object van het formaat van een smartphone. LG heeft nu een display gemaakt met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Dat is slechts 4 keer zo hoog als 1280 x 720 pixels en dit wordt nog altijd bij veel smartphones van deze tijd gebruikt.

Deze nieuwe resolutie voor smartphone schermen wordt ook wel Quad HD-resolutie genoemd en heeft een pixeldichtheid van 538 ppi. Door deze hoge pixeldichtheid zorgt deze techniek voor de scherpste schermen voor smartphones van dit moment.

Dunste scherm van dit moment

Naast de hoge resolutie is het glas van het scherm ook nog eens erg dun. Dit is praktisch in gebruik en zorgt ervoor dat de toestellen die hiermee worden gemaakt niet onnodig dik hoeven te zijn. Het scherm is slechts 1,21 mm dik en is hiermee ook het dunste scherm van dit moment.

Verkoop Quad-HD schermen

LG maakt niet alleen schermen voor zichzelf, maar levert deze ook aan andere fabrikanten. Ze verwachten volgend jaar ruim 700 miljoen scherm te kunnen verkopen. In welke toestellen we deze gaan terug vinden is nog niet bekend. Wel gaan we ervan uit dat dit alleen gebruikt wordt voor High-End toptoestellen.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones