30 april 2015 door in .

LG heeft weer een mooie smartphone aan het high-end segment toegevoegd: de LG G4. Deze werd dinsdag gepresenteerd in Londen. Het is een nette telefoon die onder andere met een leren cover op de achterkant verschijnt. Echter zijn er geen baanbrekende verschillen met zijn voorganger, de LG G3.

Over de LG G4

De LG G4 heeft (net als zijn voorganger) een 5,5 inch qHD-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Onder de motorkap draait een Snapdragon 808-processor met zes rekenkernen en drie gigabyte werkgeheugen tot zijn beschikking. Daarvan zijn er twee Cortex A57-kernen en vier Cortex A53-kernen. Er is 32 gigabyte interne opslag beschikbaar. De hardware is wel een verbetering ten opzichte van de LG G3.

LG G4

De LG G4 is licht gebogen. Voor de telefoon is er ook veel nadruk gelegd op de camera. De 16-megapixelcamera heeft optische beeldstabilisatie en een extreem lichtsterke lens met een maximaal diafragma van f/1.8. Dat verbetert foto’s die in een donkere omgeving worden gemaakt. Je kunt de camera activeren door twee keer de knop op de achterkant in te drukken.

Op de voorkant vinden we een 8 megapixel-frontcamera. De accu is verwisselbaar en heeft een capaciteit van 3000 mAh. De power- en volumeknoppen vinden we ook ditmaal op de achterkant. Ook maken we met deze nieuwe telefoon meteen kennis met de nieuwe interface: LG UX 4.0. Deze heeft vooral wat betreft functionaliteit een boost gekregen.

Leren cover

LG G4Maar wat zijn nou de onderscheidende elementen van de LG G4? Tja, de goeie vraag. Want waar onderscheidt LG zich nou écht mee? Het lijkt erop dat de LG G4 zich vooral onderscheidt met zijn leren cover op de achterkant. Dat in tegenstelling tot het plastic design dat we al kennen.

De telefoon verschijnt in een plastic en leren variant. De plastic variant is verkrijgbaar in grijs, wit en goud. De leren variant is verkrijgbaar in zwart en bruin, en kost je vijf tientjes extra.

Chipset

Waarom de LG G4 geen Snapdragon 810-chipset heeft, komt waarschijnlijk door alle commotie die de afgelopen maanden rondom de chipset ontstond. Dat was vooral door Samsung’s toedoen: de Snapdragon 810 zou namelijk hitteproblemen veroorzaken bij de Galaxy S6. Uiteindelijk is Samsung voor de Galaxy S6 dan ook afgeweken van de Snapdragon 810-processor. Overigens draait de chipset wel in de LG G Flex 2.

Beschikbaarheid

Het toestel gaat ons land vanaf eind mei veroveren. Daarbij komt een adviesprijs van 649 of 699 euro kijken – afhankelijk van de cover die je kiest voor de achterkant. De laagste adviesprijs van deze twee ligt precies honderd euro hoger dan de adviesprijs die de LG G3 vorig jaar meekreeg.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones