LG presenteert in januari 6 nieuwe smartphones

LG presenteert in januari 6 nieuwe smartphones

LG heeft grootse plannen. Begin januari vindt in Las Vegas de Consumer Electronics Show (CES) plaats. De Zuid-Koreaanse smartphoneproducent is van plan om op dit podium maar liefst zes nieuwe smartphones aan te kondigen in de K- en X-serie. Maar dat is nog niet alles: ook op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona kunnen we in ieder geval één nieuw toestel verwachten van LG.

Dat schrijft de welbekende beroepslekker Evan Blass op VentureBeat.

De LG K- en X-serie bestaan uit budgettelefoons en richten zich zodoende op de prijsbewuste consument die niet al te hoge eisen stelt aan zijn of haar mobiele telefoon. Afgelopen juni presenteerde de fabrikant vier nieuwe toestellen in de X-serie: de LG X Mach, LG X Style, LG Max Fill Out en LG X Power. Al deze telefoons hebben ieder hun eigen unique selling point waar de smartphonemaker op uiteenlopende doelgroepen mikt. Zo zoekt de een een toestel met een groot scherm, de ander heeft liever een krachtige processor, en weer een ander wil juist een smartphone met een grote accucapaciteit. Uit de K-serie zijn de LG K4, LG K8 en LG K10 verkrijgbaar in ons land.

LG wil beide smartphonereeksen uitbreiden. Volgens VentureBeat kunnen we de eerste lading nieuwe telefoons begin januari verwachten. Volgens de techsite kondigt de fabrikant dan de K3 (2017), K4 (2017), K8 (2017) en K10 (2017) aan  evenals de LG X Calibur en LG Stylus 3.

Dat is nog niet alles wat LG voor ons in petto heeft. Eind februari en begin maart vindt in Barcelona het Mobile World Congress (MWC) plaats. Ook daar is LG aanwezig om een nieuwe smartphone te presenteren: de LG X Power 2.

LG X Power

LG X Power

Specificaties

Informatie over de specificaties van de toestellen is schaars. De LG K3 (2017) krijgt naar verluidt een 4.5 inch groot scherm met 5 en 2 megapixelcamera en 2100 mAh batterij. De andere smartphones in de K-serie zijn op al deze vlakken net iets groter en krachtiger dan het instapmodel. Zo krijgt de LG K4 (2017) een 4.7 inch scherm met 8 en 5 megapixelcamera en 2500 mAh batterij. De LG K8 (2017) is uitgerust met een 5 inch scherm, 13 en 5 megapixelcamera en 2500 mAh batterij. De LG K10 (2017) tot slot heeft een 5.3 inch HD-display met 2.5D Glass aan zowel de voor- als achterkant, 5 megapixel selfiecamera met groothoeklens, vingerafdruksensor en fysieke knoppen aan de achterkant.

Kijken we naar de X-serie, dan zien we de (marginaal) betere specificaties voorbijkomen. Zo heeft de LG X Power 2 naar verluidt een 5.5 inch HD-scherm met 13 en 5 megapixelcamera en 4500 mAh batterij. Hij heet niet voor niets de X Power. Zijn voorganger had een accucapaciteit van 4100 mAh. De LG X Calibur is een geheel nieuwe smartphone in deze reeks. Hij is volledig stof- en waterdicht dankzij zijn IP68-certificering, voldoet aan de militaire standaard (MIL-STD) en de batterij heeft een vermogen van 4100 mAh. Een stevige smartphone voor wie er regelmatig op uit trekt in de wildernis.

De LG Stylus 3 –in de VS bekend onder de naam LG Stylo 3 Plus– krijgt als we VentureBeat mogen geloven een 5.7 inch scherm, 32GB intern geheugen, 13 en 5 megapixelcamera die ieder voorzien zijn van een LED-flitser, 3200 mAh batterij, vingerafdruksensor, knoppen op de achterzijde en (uiteraard) een stylus.

Prijs en beschikbaarheid

Over de prijskaartjes kan op dit moment nog geen zinnig woord gezegd worden. Over de beschikbaarheid daarentegen wel. Zo worden de telefoons in de K-serie half januari verscheept. De LG Stylus 3 volgt half februari. De LG X Calibur verschijnt half maart in de winkels en de LG X Power 2 tot slot eind april.

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones