LG's onzichtbare, onvoelbare vingerafdrukscanner
3 mei 2016 door in LG.

Vingerafdrukscanners zijn sinds een jaar bijna gemeengoed in de categorie dure smartphones. Een ding hebben ze allemaal gemeen: het zijn opvallende stukken techniek die op zijn minst zichtbaar en op zijn ergst voelbaar aanwezig zijn. LG heeft daar een passende oplossing voor; het is er in geslaagd een vingerafdrukscanner direct onder het scherm te plaatsen.

De plaatsing van deze sensor heeft bij de fabrikanten al voor de nodige hoofdbrekens gezorgd. Een ideale plaats is er eigenlijk niet te vinden op een smartphone. Daarnaast komt het ook geregeld voor dat de sensor iets uitsteekt en het zo zichtbaar is dat het altijd het ontwerp van de telefoon onderbreekt.

LG en Huawei hebben in hun huidige modellen de lezers verstopt op de achterkant, in tegenstelling tot Sony die de zijkant de handigste plaats vindt. Apple met bijvoorbeeld de iPhone 6S, HTC en Samsung gaan voor ontwerpen waarbij de sensor geïntegreerd is in de onderste bezel aan de voorkant. Dat is op zich nog een goede oplossing, maar alsnog bevindt de scanner zich aan de buitenkant van het toestel.

0,3 haren dik

Dit is de eerste keer dat het een smartphonemaker is gelukt om de sensor direct achter het glas te plaatsen. Daarvoor heeft het een laagje met een dikte van 0,03 milimeter gesneden van de achterkant van het scherm gesneden, waar de sensor precies in kan vallen. Even ter vergelijking: een menselijke haar heeft een dikte van 0,1 millimeter, een honderdste van een centimeter.

Door deze ingenieuze vinding is de sensor niet alleen onzichtbaar, ook is het niet meer te voelen. Door deze vinding kan LG een kleine revolutie ontketenen, omdat er voortaan bij het ontwerpen geen rekening meer gehouden hoeft te worden met dit aspect. Daarnaast is het ook nog eens bevorderlijk voor zaken als waterdichtheid en krasbestendigheid, de sensor kan eigenlijk niet meer beschadigd raken.

 

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones