LG Q6 ontvangt Android 7.1.2 update

LG Q6 ontvangt Android 7.1.2 update

In tegenstelling tot de verwachtingen ontvangt niet de LG G6, maar de LG Q6 als eerst de Android 7.1.2 Nougat update. De nieuwe update introduceert drie nieuwe, bescheiden functies. De uitrol is vanaf nu gestart en verloopt gefaseerd. Zodoende kan het eventjes duren vooraleer jouw exemplaar hem ontvangt.

Dat schrijft de website DroidApp.

De LG G6 is een nieuwer en vooral hoogwaardiger toestel dan de LG Q6. Daardoor is het nieuws van vandaag opmerkelijk te noemen. In de regel geldt hoe duurder en beter het toestel, des te sneller ontvangt hij updates. Waarom LG ervoor heeft gekozen deze strategie niet te volgen bij de LG G6, is niet bekend. Hoe dan ook, ieder nadeel heeft zijn voordeel. In het geval van vandaag is de LG Q6 derhalve lachende derde.

Over de update

Android 7.1.2 Nougat is een kleine, maar fijne update. Ten opzichte van de huidige software-versie introduceert hij drie nieuwe functionaliteiten.  De eerste toevoeging is de mogelijkheid om in te zien hoeveel uur het nog duurt voordat je volgende wekker gaat. Deze tijd staat genoemd onder de huidige, actieve wekker. Ook is het in deze nieuwe Android-versie mogelijk om direct antwoorden via je toetsenbord te verzenden. Eerder was het enkel mogelijk om een direct antwoord via de notificatiemelding te versturen. Tot slot is het met Android 7.1.2 ook mogelijk om verschillende live wallpapers te selecteren, welke in principe exclusief voor de Pixel-toestellen zijn gemaakt. Via de achtergronden app van Google kun je aangeven van deze optie gebruik te willen maken.

LG Q6

LG Q6: middenklasser mét FullScreen

De LG Q6 is zowel qua prijs als specificaties een echte middenklasser, bestemd voor een breed publiek. Unieke feature is daarbij zijn grote schermoppervlak, door LG omgedoopt tot FullScreen. Doorgaans blijft een groot scherm in verhouding met de rest van de voorkant voorbehouden aan de absolute toptoestellen, zoals de LG V30. Het scherm van de LG Q6 is 5.5″ en meet een resolutie van 1080 bij 2160 pixels. Zodoende heb je meer dan genoeg ruimte voor de weergave van apps, films en games. Als consequentie van dit grote schermoppervlak heeft LG besloten de vingerafdrukscanner compleet in de ban te doen.

Onder de motorkap wordt de LG Q6 aangestuurd door de Snapdragon 435 processor in combinatie met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslag. De camera’s hebben resoluties van 13 en 5 megapixels en maken prima plaatjes. Op moment van schrijven kost de LG Q6 zo’n 279 euro. Je hebt hierbij keuze tussen verschillende kleuren. Bekijk onze speciale LG Q6 actiepagina voor de beste en meest actuele aanbiedingen.

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones