LG stapt over op MLCD beeldscherm voor de LG G7

LG stapt over op MLCD beeldscherm voor de LG G7

Vermoedelijk zal LG geen P-OLED beeldscherm gebruiken voor het aankomende LG G7 vlaggenschip. De fabrikant stapt vermoedelijk over op de nieuwe MLCD panelen. De nieuwe LCD techniek van LG is 35% zuiniger.

Dit weekend kopte de Koreaanse krant, The Investor, dat LG geen OLED meer gebruikt voor haar aankomende vlaggenschip. Wij noemen dit vlaggenschip nog altijd LG G7, echter LG heeft al een naamswijziging aangekondigd. De bronnen van de Zuid-Koreaanse krant melden dat LG kiest voor LCD in verband met kosten besparingen en met het oog op de slechte verkoop van de OLED uitgeruste iPhone X.

LG G7 voorzien van MLCD beeldscherm

Zocht je afgelopen jaar naar een vlaggenschip dan viel de keuze uit OLED panelen op. Vrijwel ieder premium vlaggenschip is uitgerust met een OLED beeldscherm. Die beeldscherm techniek is ook wel beter dan de LCD techniek en heeft een aantal voordelen. Het grote nadeel is de beschikbaarheid en ook de prijs. Afgelopen jaar ging LG voor het LG V30 vlaggenschip dan toch over op P-OLED. Echter bronnen van the Investor verwachten dat de fabrikant nu kiest voor LCD. Zij menen dat de LG G7 zal worden uitgerust met een groot edge-to-edge MLCD paneel. De MLCD techniek is 35% energie zuiniger dan de traditionele LCD en biedt meer helderheid.

De grootste reden waarom LG weer terug gaat naar LCD is natuurlijk kostenbesparing. Het merk wil de opvolger van de LG G6 natuurlijk met een aantrekkelijke prijs in de markt zetten. Aangezien mensen niet massaal voor de OLED iPhone X kozen verwacht de fabrikant waarschijnlijk dat de keuze voor de goedkopere LCD geen grote nadelen kan hebben.

LG G7 specificaties

In 2016 lanceerde LG de LG G6 iets te vroeg. Het premium toestel werd rijk uitgerust maar beschikte over een relatief langzame Snapdragon 821 processor in een markt waar de Snapdragon 835 al beschikbaar was. Daar trapt LG niet meer en het aankomende vlaggenschip wordt zeker uitgerust met de snelle Snapdragon 845 processor. De nieuwe octa core processor van Qualcomm is de snelste van dit moment. Je krijgt daar minstens 4 GB werkgeheugen bij met een flinke hoeveelheid opslagcapaciteit. Waarschijnlijk is ook dit LG vlaggenschip MIL-STD-810G en IP68 gecertificeerd. De camera uitrusting is natuurlijk verbetert ten opzichte van de LG V30.

Volgens de laatste geruchten (via Ice Universe een Weibo lekker) beschikt het vlaggenschip over twee 16 megapixel optisch gestabiliseerde hoofdcamera’s. De ene heet een diafragma van f/1.6 diafragma terwijl de andere een f/2.0 diafragma heeft. Volgens Ice Universe mag je ook een optisch gestabiliseerde selfie camera verwachten. Dat belooft uitstekende selfies van de LG G7.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones