LG Stylus 2 morgen in de winkels

LG Stylus 2

De LG Stylus 2 ligt vanaf vrijdag 6 mei in de winkels. Het is een midrange toestel dat voor 299 euro over de toonbank gaat. Unique selling point: hij is voorzien van dab+-ontvanger.

In februari deed LG op het Mobile World Congress (MWC) nog een high-end smartphone uit de doeken: de LG G5. Bijzonder aan dit toestel is dat hij met uitneembare modules werkt. Behoefte aan een betere camera? Dan schuif je de LG Cam Plus aan de onderkant van het toestel. Krachtigere speakers? Geen enkel probleem met de Hi-Fi Plus module. Nadeel is wel dat je flink in de buidel moet tasten voor deze afzonderlijke modules.

Radio

Op dezelfde beurs toonde LG nog een tweede toestel: de LG Stylus 2. Wat het nog te verschijnen toestel zo bijzonder maakt is dat hij voorzien is van dab+-ontvanger. Dab+ wordt als de opvolger van FM-radio gezien. Hiermee ontvang en luister je naar een groot aantal Nederlandse radiozenders zodat je altijd naar je favoriete show kunt luisteren.

‘Leuk en aardig allemaal, maar dat gaat me enorme hoeveelheden data kosten’ zul je misschien denken. Niets is minder waar: dab+ snoept geen waardevolle MB’s van je databundel. Je kunt dus letterlijk onbeperkt muziek luisteren via de radio –of in ieder geval totdat je batterij leeg is– zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je dataverbruik. In dat opzicht heeft dab+ een grote voorsprong op muziekstreamingdiensten als Spotify en Apple Music.

LG Stylus 2

Specificaties LG Stylus 2

De LG Stylus 2 heeft een 5.7 inch LCD-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Het touchscreen kun je zowel met je vinger als de bijgeleverde stylus bedienen. De CPU is niet bepaald een snelheidsduivel: onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 410 quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz. Ook het werkgeheugen (RAM) is met 1.5GB niet bepaald aan de hoge kant. De opslagruimte die je tot je beschikking hebt is 16GB. Gelukkig is deze uit te breiden tot 128GB met een geheugenkaartje.

Plaatjes schieten doe je met een 13 en 8 megapixelcamera. Wat onmiddellijk opvalt is de capaciteit van de accu: deze bedraagt maar liefst 3.000 mAh. Een dergelijke krachtige batterij zien we wel vaker bij smartphones, maar is niet gebruikelijk bij toestellen met een lageresolutiescherm. Vermoedelijk dat de dab+-ontvanger de nodige hoeveelheid energie vreet als je naar de radio luistert.

Al met al is de LG Stylus 2 geen hoogvlieger die zich kan meten met high-end toestellen als de LG G5. Desalniettemin is een aantrekkelijke keuze voor consumenten die veel naar de radio luisteren en tegelijkertijd bereikbaar willen zijn.

Prijs en beschikbaarheid

De LG Stylus 2 ligt zoals gezegd vanaf vrijdag 6 mei in ons land in de winkels. Voor 299 euro kan hij voor jou zijn.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones